Potrivit lui Moiseyev, Flota rusă a Mării Negre urmează să primească șase noi nave de luptă de diferite clase și șase nave de sprijin în anul 2019.

"Livrarea a 12 noi nave de război și nave de sprijin este prevăzută pentru anul 2019: șase nave de luptă și șase nave de sprijin", a declarat Moiseiev.

De asemenea, acesta a adăugat faptul că în anul 2019 vor intra în serviciu activ nava de patrulare Dmitri Rogachev, dragorul de mine Ivan Antonov și o navă de desant de mare viteză vor intra în serviciu cu Flota Mării Negre.

Potrivit relatărilor biroului de presă al Flotei ruse a Mării Negre, sporirea numărului navelor de război  face parte din planurile de modernizare a flotei.

Modernizarea și sporirea numărului de nave al Flotei ruse a Mării Negre survine pe  fundalul escaladării conflictului cu Ucraina în Marea Neagră și în Marea Azov.

Bazele oficiale și facilitățile navale principale ale flotei Mării Negre sunt aflate   în orașul Sevastopol. Restul infrastructurii flotei se află în diferite locații din Marea Neagră și din Marea Azov, în regiunile Krasnodar și Rostov, cât și în Crimeea. Actualul comandant al flotei este viceamiralul Aleksandr Moiseev, care deține funcția din luna iunie a anului 2018.

 

Te-ar putea interesa și: