Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la MAE. Coronavirusul a lovit și în Centrala ministerului
Alertă la MAE. Coronavirusul a lovit și în Centrala ministerului

Alertă la MAE. Coronavirusul a lovit și în Centrala ministerului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că un angajat cu atribuţii de execuţie al instituţiei a fost confirmat miercuri cu COVID-19.

 

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, persoana respectivă este angajată în cadrul Centralei ministerului.

Din dispoziţia conducerii MAE, au fost luate măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile competente, precum şi măsuri de protecţie pentru restul colectivului, precizează sursa citată., potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat miercuri că Avem 555 de cazuri la 13.400 de teste lucrate. O cifră asemănătoare a mai. fost pe 11 aprilie când au fost 523 de cazuri în 24 de ore

„Au plecat 30.000 de pacienţi sau suspecţi aflaţi în izolare, din 50.000 mai sunt 20.000 şi 1.200 – 1.300 din cei aflaţi în carantină. Din 3.500 mai sunt 2.200. În 24 de ore s-au externat 624 de pacienţi, printre ei aflându-se şi cei care au atins perioada de 10 zile şi au trebuit externaţi, dar sunt şi cei care au solicitat mai devreme această externare”, a declarat Tătaru, la Realitatea Plus.

Potrivit acestuia, un pacient infectat poate contamina, în perioada în care este contagios, până la 234 de persoane.

Ministrul Sănătăţii a spus că trebuie grăbită aprobarea proiectului legislativ privind noile măsuri în domeniul sănătăţii pentru prevenirea răspândirii virusului.

„N-am înţeles schimbarea unei legi în timpul războiului, dar dacă totuşi s-a întâmplat, să grăbim totuşi aprobarea acestui proiect legislativ şi promulgarea lui ca să putem să ne facem treaba în consecinţă şi legal. Cred că ne grăbim puţin politic în acest moment. Nu am terminat partea medicală, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa poporului român, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa copiilor noştri, a bunicilor noştri”, a mai spus Tătaru.

La rândul său, premierul Ludovic Orban declara miercuri că doar respectând măsurile simple stabilite de specialiști pot fi aduse lucrurile la normal și lupta eficient cu epidemia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: