Conducerea reţelei de televiziune ITV a decis să-i ofere un nou angajament în ciuda numeroaselor plângeri care sunt înregistrate pe numele său la Ofcom.

Oficiul Comunicațiilor este autoritatea de reglementare și concurență aprobată de guvern pentru industriile de radiodifuziune, telecomunicații și poștale din Regatul Unit.

Conform Daily Star, numai de la începutul anului, Piers are 4.000 de plângeri pe numele său din partea telespectatorilor nemulţumiţi de felul în care îşi exprimă părerile.

Pentru cei care sunt mai puţin familiarizaţi cu Morgan, amintim că uneori acesta critică dur şi fără rezerve vedetele şi politicienii din Marea Britanie.

Totuşi, se pare că audienţele sunt cel mai important alibi al său în lupta cu telespectatorii care îl contestă, dar şi cu figurile pe care le atacă.

Astfel, acesta a dezvăluit luni că a semnat un nou contract valabil până la sfârșitul anului 2021.

Contestatarii săi nu i-au iertat stilul acid expus inclusiv ieri, 1 iunie, şi au mai trimis 76 plângeri spre Ofcom.

Reprezentanţii instituţiei citate au transmis totuşi că plângerile sunt legate „de o serie de probleme, nu în special de Piers Morgan”.

Luni a fost rândul parlamentarului conservator Dominic Cummings să intre în colimatorul lui Piers.

Politicianul a fost acuzat că a „distrus blocajului” (n.r. cu privire la măsurile de restricţie luate în pandemia de coronavirus).

„De ce nu-l numim cum este? Dominic Cummings este un mincinos. A încălcat regulile pe care le știm. Toată lumea o știe… nu mă vor închide, a încălcat orice regulă de încălcat”, a atacat Morgan.

Revenind la noul său angajament, vedeta GMB a spus: „Tocmai am semnat un nou contract pentru GMB până la sfârșitul anului viitor.

Îmi place să lucrez cu Susanna și echipa – suntem un Ying Yang care funcționează.”

Piers Morgan nu le-a rămas dator nici contestatarilor: „Dacă stilul meu supără oamenii, nu te uita! Urmărește altceva.

Nimeni nu obligă pe nimeni să mă urmărească. Ai o telecomandă în mână, chiar nu înțeleg care este problema.”

Fostul jurat el emisiunii Britains Got Talent a mai completat: „Nu mă interesează. Mă interesează plângerile Ofcom doar dacă simt cu adevărat că am fost vinovat şi atunci știi că ești un prost.

Ofcom a condus foarte puternic în favoarea mea, ceea ce mi-a confirmat convingerea că îmi fac doar treaba.

Slujba radiodifuzorilor, în special în timpul unei crize ca aceasta, este de a contesta și de a pune întrebări.

Frustrarea și furia mea în aer apar atunci când miniștrii sunt complet incapabili să răspundă chiar și la întrebări de bază.”