Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE: Alertă în România! Tren de călători, în flăcări. Foto în articol
UPDATE: Alertă în România! Tren de călători, în flăcări. Foto în articol

UPDATE: Alertă în România! Tren de călători, în flăcări. Foto în articol

Un incendiu violent a cuprins o locomotivă în gara Buda, din localitatea prahoveană Ariceștii Rahtivani.

 

Update: „După ce ieri, locomotiva diesel DA 1245 ce remorca trenul Piatra Neamț-Bacău, a avut probleme tehnice cu degajare de fum, azi a venit rândul locomotivei electrice EA 08, la trenul IR 1636, să aiba probleme tehnice cu degajare de fum la compresorul principal, lucru ce a dus la oprirea trenului în stația Buda”, au declarat pentru EVZ surse din cadrul CFR. Tot azi, SCRL Brașov, cu puncte de lucru în toată țara tara – Galați, București, Suceava, Iași, Cluj, Arad, Timisoara, societate care se ocupă de reparații și revizii din depourile CFR Călători, au oprit lucru spontan din cauza condițiilor de muncă, lipsa pieselor de schimb și nemajorarea salarilor cu 15 %, mai precizează aceleași surse din CFR.

Vina pentru aceste situații ar avea-o directorul general al companiei Valentin Dorobanțu. „În timp ce trenurile rămân în câmp defecte, directorul general al companiei de stat, Valentin Dorobanțu, închiriază la firme private locomotive Cfr Călători”.

Foto: Locomotivă închiriată de CFR la companiile private

 

Ultima Ora: Incendiul a fost lichidat. Călătoriiau fost transbordați în alte două trenuri, continuându-și drumul până la destinație.


Știre inițială: Potrivit informațiilor este vorba de trenul care circula pe ruta Brașov – București, iar 200 de călători au fost evacuați.

Incendiul a cuprins locomotiva unui tren cu trei vagoane care circula pe ruta Brașov-Bucuresti, potrivit ISU Prahova.

„La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta la compartimentul compresor. Preventiv, au fost evacuați aproximativ 200 de călători, care sunt in afara oricărui pericol”, a transmis ISU Prahova.

Două autospeciale de stingere, o autospeciala de stingere cu azot si o ambulanță SMURD au fost trimise la locul intervenției.  Nu există victime.

Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.

FOTO