Recipientul gasit sambata la iesirea din orasul Bocsa a fost distrus prin implozie, in cauza fiind deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, a declarat Cecilia Danet, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Caras-Severin.

"Recipientul a fost ridicat de specialistii SRI, pentru a stabili continutul acestuia, existand suspiciuni ca ar contine substante explozive. Ulterior, acesta a fost distrus prin implozie si s-a stabilit ca este vorba de bucati metalice si o capsa, care au fost ridicate si ambalate in vederea verificarii acestora intr-un laborator. In cauza s-a deschis un dosar penal si se efectueaza cercetari pentru nerespectarea regimului materiilor explozive", a afirmat Cecilia Danet.

"Se pare ca este un recipient care avea ceva exploziv. Din discutiile neoficiale, am inteles ca ar fi fost o grenada bagata intr-un suport de plastic. Nu stiu rezultatul scanarii, dar s-a primit unda verde pentru distrugerea acesteia", a aratat prefectul judetului Caras-Severin.

Un recipient suspect, din plastic, a fost gasit, sambata, la iesirea din orasul Bocsa spre Resita, la fata locului deplasandu-se o echipa complexa, formata din lucratori ai IPJ, ISU si SRI.

Gasirea recipientului a fost anuntata de un barbat la numarul 112.

"Recipientul a fost ridicat de specialistii SRI, pentru a stabili care este continutul acestuia. Recipientul are o lungime de 10 cm, cu diametrul de sapte centimetri. Sunt suspiciuni ca in interiorul recipientului ar fi substante explozive. In prezent, se fac cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care acesta a fost abandonat", a declarat, pentru Agerpres, Cecilia Danet, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Caras-Severin.

Pana in momentul de fata nu se stie cum a ajuns acolo. Politistii au deschis o ancheta.