Evenimentul Zilei > Social > Alertă în Balcani! Grecia confirmă primul caz de coronavirus
Alertă în Balcani! Grecia confirmă primul caz de coronavirus

Alertă în Balcani! Grecia confirmă primul caz de coronavirus

Ministerul Sănătății din Grecia confirmă primul caz de coronavirus din țară.

După ce marți a fost depistat în Croația și Austria, virusul provenit din China a ajuns și-n Grecia. Repezentant al ministerului Sănătății, Sotiris Tsiodras a anunțat că o femeie în vârstă de 38 de ani, care tocmai s-a întors din nordul Italiei, a fost infectată cu virusul Covid-19!

„Pacienta este într-o stare de sănătate bună și se află monitorizată permanent” de o echipă medicală din Salonic, a precizat Tsiodras, citat de Greek reporter.

Pentru români, Grecia reprezinta una dintre principalele destinații turistice. La viteza cu care se răspândește virusul Covid-19, este de așteptat ca numărul cazurilor să crească, iar asta va avea un impact și asupra sectorului de turism.

La nivel global, sunt aproape 3000 de cazuri confirmate, iar numărul pacienților din Europa este tot mai mare, de la o oră la alta. Din Austria și Croația până în Belgia, Suedia, Franța și Spania, chiar Finlanda, apar noi și noi cazuri de coronavirus. De departe, Italia este cea mai afectată țară, acolo unde deja sunt 11 decese produse de acest virus!

În România, isteria declanșată în special în mediul online a dus la „golirea” farmaciilor, deși specialiștii avertizează că încă n-au găsit un leac pentru coronavirus. În plus, nu se mai găsesc măști de protecție, iar „la negru”, pe Internet, se vând la prețuri de peste 100 de ori mai mari!

Totodată, în buna tradiție care îi caracterizează, românii s-au „adăpostit” de această apocalipsă a coronavirusului printre rafturile hypermarketurilor, golite cu repeziciune și într-un mod haotic.