Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite, precum și sănătate publică la nivel de stat investighează focarul cu Salmonella Dublin în șase state. Nu a fost identificat, încă, un singur furnizor de carne de vită măcinată infestată. Această anchetă este în desfășurare iar CDC va actualiza publicul pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații.

Sfaturi extrem de importante:

1.Nu mâncați carne de vită măcinată crudă
2.Trebuie gătită la o temperatură internă de 160 grade
3.Utilizați un termometru alimentar pentru a  vă asigura că s-a atins această temperatură internă sigură.
4.Nu puteți fi siguri dacă a fost gătită în siguranţă decât aşa: pentru hamburgeri introduceți termometrul prin partea laterală până când ajunge la mijloc. Puneți termometrul în cea mai groasă parte a cărnii pentru a verifica temperatura.
5. Solicitați ca hamburgerii din carne de vită măcinată să fie gătite la temperatura internă de 160 ° F. când comandați la un restaurant.
6.Spălați mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde după atingerea cărnii crude.
7. Spălați obiectele care au intrat în contact cu carnea de vită crudă, cum ar fi blaturile de bucătărie, ustensilele, vesela și plăcile de tăiat cu apă caldă şi detergent de vase sau într-o mașină de spălat vase.

Salmonella Dublin este o tulpină cu bacterii des întâlnită la bovine, dar poate infecta și omul și poate provoca infecții ale fluxului sanguin. Începând de vineri, au fost raportate zece cazuri de infecție legate de carne de vită măcinată: opt persoane au plecat la spital și o persoană a murit.

A existat un caz în Texas, Oklahoma și Iowa, două în California și Kansas și trei în Colorado. O persoană a murit în California. Oficialii nu au identificat încă o singură sursă comună de carne de vită măcinată care se crede că răspândește Salmonella Dublin pe baza unor dovezi epidemiologice și de laborator.

Conform CDC, indivizii bolnavi au raportat consumul diferitelor mărci de carne măcinată în diferite locații.

Vârstele persoanelor infectate variază între 48 și 74 de ani, iar 80% sunt bărbați. Boala s-a declanşat  între 8 august și 22 septembrie. Declarația spune că este posibil ca multe infestări să nu fi fost raportate încă, deoarece durează între  două şi patru săptămâni până apar primele reacţii ale îmbolnăvirii.

„Din nouă persoane bolnave cu informații disponibile, opt (89%) au fost spitalizate, ceea ce este mult mai mare decât ne-am aștepta pentru infecțiile cu Salmonella „, se arată în declarație . „Rata spitalizării este de obicei de aproximativ 20%”. „La cinci (50%) oameni bolnavi, Salmonella a fost găsită în probe de sânge, ceea ce indică faptul că bolile lor ar fi putut fi mai severe”.

Declarația subliniază că „CDC nu recomandă consumatorilor să înceteze să mănânce carne de vită măcinată complet sau ca vânzătorii cu amănuntul să încetează să vândă carne de vită măcinată”, ci să fie atenţi la sfaturile enunţate mai sus. Simptomele de Salmonella includ diaree, febră și crampe de stomac.