Evenimentul Zilei > International > Alertă cu bombă, în plin zbor, la bordul unui avion Ryanair
Alertă cu bombă, în plin zbor, la bordul unui avion Ryanair

Alertă cu bombă, în plin zbor, la bordul unui avion Ryanair

Momente de coșmar într-un avion Ryanair. În plin zbor, s-a primit o alertă cu bombă.

Poliţia norvegiană a arestat un britanic de 51 de ani suspectat că a declanşat o alertă cu bombă vineri, în plin zbor, la bordul unui avion Ryanair care efectua o cursă de la Londra la Oslo, informează Agerpres, care citează AFP și DPA

Avion companiei low cost al companiei irlandeze a aterizat fără probleme în jurul prânzului pe aeroportul internaţional Gardermoen, la circa 50 km nord-est de capitala norvegiană.

Cei 142 de pasageri au fost evacuaţi şi nu s-a înregistrat niciun rănit.

„Poliţia are lucrurile sub control şi a reţinut un bărbat de 51 de ani, suspectat că ar fi la originea ameninţărilor. Bărbatul este un cetăţean britanic”, a declarat un responsabil al poliţiei, Olav Unnestad, într-un comunicat.

„Am lansat o anchetă şi îl vom audia pe bărbat cât de curând posibil”, a adăugat el.

Potrivit media norvegiene, ameninţarea a avut forma unui bilet scris găsit la bordul avionului, care a declanşat o alertă cu circa 40 de minute înainte de aterizare.

Potrivit site-ului specializat Flightradar24, aparatul de zbor era un Boeing 737 care a decolat de pe aeroportul londonez Standsted în prima parte a dimineţii.

Incidentul a dus la desfăşurarea pe aeroportul Gardermoen a unor importante forţe de poliţie, inclusiv a unei echipe de elită de intervenţie şi de genişti care a inspectat avionul.

Avionul de pasageri a fost escortat de avioane de vânătoare F16 daneze care au atins bariera sunetului pentru a-l ajunge în aer, a anunţat Ministerul danez al Apărării pe Twitter.

Marţi, un alt avion al Ryanair care zbura între Cracovia şi Dublin a fost constrâns să aterizeze la Londra după descoperirea într-o toaletă a unui bilet în care se afirma că există explozibili la bord. Poliţia britanică a arestat doi oameni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: