Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă ANM. Vremea se schimbă radical până de Crăciun! Cum va fi de sărbători
Alertă ANM. Vremea se schimbă radical până de Crăciun! Cum va fi de sărbători

Alertă ANM. Vremea se schimbă radical până de Crăciun! Cum va fi de sărbători

Ultima prognoză emisă de ANM pare să contrazică normalitatea. În loc să scadă, temperaturile vor crește excesiv până în pragul sărbătorilor.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță că vremea se va încălzi în perioada 9 – 22 decembrie. Temperaturile vor avea valori mult peste media normală a acestei perioade din an.

Meteo Banat

Se vor înregistra în medie temperaturi maxime de 7…12 grade, iar în perioada 16 -20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 11…15 grade. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile din orele amiezilor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5…7 grade.

Meteo Crișana

Vor fi valori diurne în medie de 6…10 grade, iar în perioada 16 -20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 10…14 grade. În zilele de 11 și 12 decembrie, valorile de temperatură în orele amiezilor pot fi mai mici decât în restul intervalului, în medie de 5…7 grade.

Meteo Transilvania

Se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 3…7 grade, iar în perioada 16 – 20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 6…10 grade.

Meteo Oltenia

Intervalul va debuta cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei în zonele joase de relief, dar cu o vreme caldă în restul regiunii; maximele vor fi între 2 și 7 grade, iar minimele de 0…2 grade, mediat regional. După data de 14 decembrie sunt estimate temperaturi în creștere ce se vor situa în marea lor majoritate peste mediile multanuale, cu un ecart mediu al valorilor diurne de 6…12 grade.

La munte

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 16 -20 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar minimele între -7 și -1 grad, în medie.