Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Transporturilor, în jur de 240 de trenuri au fost anulate, iar pe 14 linii ferate circulaţia este restricţionată din cauza viscolului şi a formării sulurilor de zăpadă. Se acţionează cu utilaje şi personal.

În sud-estul ţării, circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de ninsoare abundentă şi vânt puternic, fiind necesară intervenţia permanentă cu pluguri şi personal pentru deszăpezirea liniilor şi a instalaţiilor de cale, astfel încât trenurile aflate în grafic să circule în condiţii de siguranţă, subliniază compania feroviară.

"CFR Călători cere scuze pentru perturbările apărute în circulaţia trenurilor ca urmare a condiţiilor meteo şi îi roagă pe toţi pasagerii ca, înainte de călătorie, să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească", se spune într-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Pasagerii care doresc să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat, adaugă CFR Călători.
Sudul și sud-estul României se află, pentru a doua oară în decurs de o săptămână, sub avertizări meteo cod galben și portocaliu de viscol, ce vor expira mâine dimineață, la ora 10.00. Meteorologii au emis, în această după-amiază, o nouă avertizare COD ROȘU de viscol, pentru județele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 15.00 și a durat până la ora 22.00. Citeşte mai multe AICI