Specialiștii sunt de părere că importanța calității acestuia nu trebuie neglijată, deoarece scopul uleiului este să facă mai ușoară frecarea dintre piesele metalice și să curețe interiorul motorului. De asemenea, uleiul de motor combate rugina, contribuie la izolare, răcește motorul, iar per ansamblu, toate acestea duc la reducerea consumului de combustibil.

 

Tipuri de ulei de motor

 

În prezent, pe piața auto există trei tipuri de ulei de motor de bază, respectiv mineral, semi-sintetic și sintetic. Primele uleiuri sunt cele mai ieftine, dar nu sunt pe placul marilor companii de automobile, care le reproșează faptul că nu sunt prevăzute cu detergenții de curățare al motorului, iar referitor la temperatură, au un interval limitat de funcționare. După cum probabil că v-ați dat seama, uleiul sintetic este cel mai recomandat. Uleiul sintetic are o rezistenta ridicată la temperaturi și condiții, tracțiunea pe motor este mult redusă, ceea ce duce la un consum mai mic de combustibil. Există de asemenea unele uleiuri sintetice, cum este cel de la Castrol, pe care îl puteți găsi și pe acest site web , care curăță perfect interiorul motorului. În schimb, uleiurile semi-sintetice sunt o combinație a acelor două, mineral și sintetic, și nu puțini sunt cei care le preferă.

 

Caracteristicile uleiului de motor

 

Numerele care apar pe recipientele de ulei de motor se referă la vâscozitatea acestuia, iar regula este una simplă aici. Cu cât uleiul este mai gros, cu atât vâscozitatea lui este mai ridicată. De asemenea, atunci când sunt temperaturi scăzute, uleiul va curge mai lent, spre deosebire de zilele în care termometrul arată multe grade cu plus. Pentru că este necesar ca uleiul de motor să curgă cu o viteză constantă, indiferent de condițiile de afară, astfel încât motorul să fie lubrifiat așa cum se cuvine, Societatea Inginerilor de Automobile atribuie uleiului un anumit grad (vâscozitate), în funcție de debitul său la diferite temperaturi.

 

Alegeți doar ce-i mai bun

 

Dacă vă doriți ca mașina dumneavoastră să fie una rezistentă și să nu fiți nevoieți să o țineți mai mult în parcare sau în service, atunci trebuie să alegeți, printre altele, și un ulei de motor de calitate superioară. Pe autopieseonline24,ro puteți găsi un ulei de motor de o bună calitate, la prețuri pentru toate buzunare. Mai bine de 2000 de tipuri de uleiuri de mașină de la 13 brand-uri cunoscute, dintre care amintim doar Motul, Liqui Moly sau Castrol, Febi Bilstein sau Startol, Vaico, Swag, Elf și Aral se regăsesc aici. În plus, există permanent promoții și reduceri, ceea ce face ca achiziționarea uleiului de motor de calitate să nu facă o gaură mare în bugetul dumneavoastră.

Te-ar putea interesa și: