Evenimentul Zilei > Actualitate > ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAI: au fost înregistrate 176 de sesizări privind contravenții sau infracțiuni electorale
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAI: au fost înregistrate 176 de sesizări privind contravenții sau infracțiuni electorale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAI: au fost înregistrate 176 de sesizări privind contravenții sau infracțiuni electorale

Până la ora 20.00, 71 dintre sesizările primite de poliţişti s-au confirmat, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Din punct de vedere al măsurilor de ordine publică, pe parcursul acestei zile, nu au fost înregistrate incidente grave sau care să afecteze procesul de votare, au precizat reprezentanţii MAI.

Angajaţii Ministerului de Interne au verificat şi au concluzionat că dintre cele 176 de sesizări privind posibile contravenții sau infracțiuni electorale, 71 s-au confirmat. "Au fost constatate 52 de contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de 19.750 lei. Totodată au fost aplicate 5 avertismente scrise. Cele mai multe măsuri sancționatorii au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 370 din 2004 privind alegerea Președintelui României", a precizat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

În ceea ce privește semnalările privind posibile fapte penale, precizez că sunt înregistrate 26 astfel de situații, pentru care sunt cercetate 25 de persoane. Nicio persoană nu a fost reținută sau arestată.