Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri locale 2016. Ei ar vrea să fie primari! Marian Vanghelie se bagă în lupta pentru Sectorul 5
Alegeri locale 2016. Ei ar vrea să fie primari! Marian Vanghelie se bagă în lupta pentru Sectorul 5

Alegeri locale 2016. Ei ar vrea să fie primari! Marian Vanghelie se bagă în lupta pentru Sectorul 5

Partidele au intrat pe ultima sută de metri în definitivarea candidaturilor pentru alegerile locale care vor avea loc pe 5 iunie.

 În București, o surpriză o reprezintă Marian Vanghelie care nu vrea să renunțe la fotoliul de edil. Primarul suspendat doreşte să îşi anunţe în perioada următoare candidatura la Primăria Sectorului 5, în ciuda dosarelor de la DNA pe numele său și a faptului că este trimis în judecată pentru corupție. Potrivit surselor EVZ, acesta vizează o candidatură independentă și și-a pus colaboratorii să verifi ce la sânge validitatea semnăturilor pe care deja le-a strâns și care sunt necesare depunerii candidaturii. O altă candidatură surpriză este așteptată pentru Primăria Capitalei. Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, va anunța pe 25 aprilie ce decizie va lua cu privire la o eventuală candidatură a sa pentru Primăria Capitalei. Fostul șef al statului a precizat că el face întotdeauna „ce trebuie”. EVZ vă prezintă candidații care s-au aliniat deja la start:


Bătălia pentru Capitală

Nominalizată din lipsă de alternativă, candidata PSD la Primăria Capitalei este fosta jurnalistă Gabriela Firea. Ea este senatoare, şefă interimară a PSD Bucureşti, vicepreşedinte la nivel naţional şi purtător de cuvânt al social-democraţilor. Firea s-a evidenţiat prin gafe repetate, în 2014, din postura de purtător de cuvânt al prezidenţiabilului Victor Ponta. Candidatul PNL la Primăria Capitalei este Ludovic Orban.A fost ministru al Transporturilor şi a mai candidat, fără succes, la primăria Bucureşti şi în 2008. Acesta a devenit candidat după ce Cristian Buşoi s-a retras din cursă şi, potrivit unor surse liberale, nu este susţinut de actuala conducere a partidului, care îl priveşte ca pe o ameninţare. Acesta este însă susţinut de Cătălin Predoiu, preşedintele PNL Bucureşti şi a fost agreat de preşedintele Iohannis. Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) și Ciprian Ciucu (M10) îşi împart voturile Dreptei. Nicuşor Dan a mai candidat la alegerile locale şi în 2012, atunci când a obţinut aproximativ 9%. Ciucu este susţinut de partidul Monicăi Macovei şi a fost preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate.

 

Grupaj realizat de Andreea Udrea și Răzvan Gheorghe. În numărul de mâine, EVZ vă prezintă bătăliile din marile orașe

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: