Alegeri la Federația de Judo. Cei care au anunțat că vor să candideze pentru funcția de președinte sunt George Teșeleanu și Paul Augustin Marian. Cei doi se vor confrunta la alegerile care vor avea loc în 24 februarie 2021. Încă nu este clar dacă actualul președinte al FRJ, Cozmin Gușă va mai candida pentru un nou mandat. El mai are vreme până în data de 9 februarie a.c. să anunțe dacă va mai candida sau nu pentru un nou mandat.

Potrivit regulamentului intern, afișat din data 10 februarie 2021, candidații își vor putea prezenta proiectele, pe un forum afișat pe pagina de internet a FRJ. În cadrul acestor discuții, candidații își vor putea prezenta proiectele și vor dezbate subiectele de interes maxim pentru federație.

Finul lui Zgonea candidează

Unul dintre cei doi candidați este George Teșeleanu. Acesta este finul lui Valeriu Zgonea, fost lider PSD, condamnat pentru fapte de corupție.

Presa sportivă scrie că Teșeleanu a fost consul onorific al României la Ancona, fiind prieten foarte bun și asociat în afaceri cu fostul finanțator de la Dinamo București, Cristi Borcea.

Teșeleanu este căsătorit cu Cristina, nunta celor doi având loc în 2013, fiind una la care au participat 500 de invitați. Atmosfera a fost întreținută de membrii orchestrei de la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța

Al doilea naș de cununie a lui George Teșeleanu este Teodor Maghiar, profesor universitar la Facultatea de Medicină din Oradea. Maghiar a fost rectorul Facultății de Medicină din Oradea, după ce l-a urmat pe tatăl său în această funcție. Cei doi au fost cercetați de DNA într-un dosar cu diplome false.

Un fost arbitru internațional

Al doilea candidat este Paul Augustin Marian, care se va implica în alegeri la Federația de Judo. Acesta are 67 de ani și a fost arbitru internațional de judo. Potrivit CV-ului personal, Marian a ocupat funcția de preşedinte al Colegiului Central al Arbitrilor din cadrul FR Judo.

Paul Augustin Marian candidează cu un program intitulat “JUDO – Mai mult decât un sport, dar şi mai multă disciplina internă”.