Evenimentul Zilei > Social > Ajutor valoros pentru români în lupta cu pandemia! Livrări consistente de antivirale
Ajutor valoros pentru români în lupta cu pandemia! Livrări consistente de antivirale

Ajutor valoros pentru români în lupta cu pandemia! Livrări consistente de antivirale

Producătorul de medicamente Terapia Cluj anunță că va continua să producă, în cantități suficiente, medicație antivirală care și-a dovedit eficiența în prevenția și tratamentul noului coronavirus.

Compania Terapia, parte a SUN Pharma, va aduce în țară luni, 20 decembrie, alte 110.000 de tablete de Fluguard (Favipiravir), antiviralul destinat tratării pacienților diagnosticați cu forme medii și ușoare de COVID-19. Această cantitate reprezintă ultimul lot din totalul de 770.000 de tablete de Favipiravir, aduse în țară de Terapia începând cu luna octombrie.

Aceste doze au fost distribuite spitalelor pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți infectați, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autorități.

Începând cu luna ianuarie 2021, un milion de doze de Fluguard urmează să fie livrate lunar, care vor asigura necesarul tratării pacienților români infectați cu virusul SARS-CoV-2. În plus, pentru a își extinde capacitatea de furnizare a acestui medicament esențial în tratarea COVID-19, începând cu luna aprilie 2021, Terapia va fabrica FluGuard în România, în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală, transmite compania din Cluj.

Donații cu singurul medicament care previne și tratează COVID-19

Terapia va aduce în țară, în luna ianuarie, și o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol), un medicament antiparazitar cu rezultate bune atât în prevenirea, cât şi în tratarea infecției cu SARS-CoV-2. Cantitatea respectivă va acoperi tratamentul pentru aproximativ 1.000 de pacienți și va fi donată unităților medicale care tratează pacienți cu COVID-19. Prin această donație potrivit reprezentanților Terapia, pacienții vor avea acces la un alt tratament posibil eficace împotriva infecției cu noul coronavirus, utilizat deja în SUA în două protocoale.

Ivermectina este un medicament antiparazitar, utilizat de peste 40 de ani, inclus pe lista OMS a “medicamentelor esențiale”. A fost utilizat de aproximativ 3.7 miliarde de oameni la nivel mondial, precizează un comunicat al companiei.

Dovezi medicale de dată recentă au arătat că Ivermectina are proprietăți reale, antivirale, antiinflamatorii și de inhibare a replicării SARS-CoV-2, probate de numeroase studii clinice din diferite centre de pe mapamond.

În urma finalizării studiilor clinice desfășurate în acest an, s-a ajuns la concluzia că Ivermectina are o eficacitate semnificativă atât în profilaxia, cât și în toate stadiile de evoluție a bolii. De asemenea, datele științifice au relevat efecte benefice inclusiv la persoanele cele mai expuse riscului (vârstnici cu comorbidități, obezi, persoane instituționalizate etc.).