Evenimentul Zilei > Politica > Ajutor NEAȘTEPTAT pentru România de la Bruxelles! Juncker primește o replică DURĂ
Ajutor NEAȘTEPTAT pentru România de la Bruxelles! Juncker primește o replică DURĂ

Ajutor NEAȘTEPTAT pentru România de la Bruxelles! Juncker primește o replică DURĂ

Reprezentantul permanent al Suediei la Uniunea Europeană Lars Danielsson a sărit în ajutorul României, după ce președintele Comisiei și-a exprimat scepticismul în legătură cu capacitatea României de a conduce UE.

Lars Danielsson i-a sugerat lui Juncker să acorde României șansa ca România să înceapă mandatul semestrial la Preşedinţia Consiliului UE înainte de a evalua activitatea Bucureştiului.

„Jean-Claude Juncker spune că este nesigur privind capacitatea României de a conduce UE. Pot sugera în mod modest ca măcar să oferim României şansa de a începe mandatul de preşedinte înainte de a evalua capacităţile. În privinţa echipei României de la Bruxelles, sunt convins că ei se vor descurca foarte bine", a scris Lars Danielsson pe Twitter.

Jean-Claude Juncker a precizat că are „dubii” în legătură cu capacitatea României de a deține Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Președintele Juncker a apreciat totuși că România este "bine-pregătită din punct de vedere tehnic", dar nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

„Dar cred că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene. O abordare prudentă presupune şi disponibilitatea de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte unele preocupări. Eu am unele dubii”, a precizat Juncker.