Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ai un copil cu înclinații LGBT? Intri la pușcărie dacă îl duci la doctor!
Ai un copil cu înclinații LGBT? Intri la pușcărie dacă îl duci la doctor!

Ai un copil cu înclinații LGBT? Intri la pușcărie dacă îl duci la doctor!

Înainte de Crăciun, guvernul german a adoptat o lege care interzice orice terapie care să-i ajute pe copii să își depășească atracția față de persoane de același sex.

Potrivit proiectului, care va intra în vigoare în vara anului 2020, tratamentul medical sau psihologic cu scopul de a schimba sau vindeca orientarea sexuală sau „identitatea de gen” a unui minor este declarat ilegal.

Astfel de tratamente nu vor fi permise decât în cazul persoanelor adulte, care consimt în mod liber.

Încălcarea legii se pedepsește cu un an de închisoare sau cu amendă.

Potrivit portalului de știri Schweringer Volkszeitung, ministrul german al Sănătății din guvernul Merkel a declarat că intervențiile medicale pentru reorientarea sexualității nu trebuie să fie numite „terapii”.

„Homosexualitatea nu este o boală. De aceea, termenul «terapie» este nepotrivit”, a spus Jens Spahn. Ministrul a adăugat că, peste tot unde astfel de terapii reparatorii au fost practicate, apar grave suferințe fizice sau mentale.

Noul proiect de lege interzice de asemenea publicitatea unor astfel de tratamente la minorii sub 18 ani, care este pasibilă de amenzi de 30.000 de euro.

Părinții și tutorii sunt avertizați că astfel de terapii reparatorii la reprezintă o „violare flagrantă” a datoriei lor de a-și îngriji copiii.

Totuși, unele tratamente pentru probleme sexuale și de indentitate de gen vor fi totuși permise la copii, cum ar fi terapiile care combat exhibiționismul și pedofilia.

Potrivit Schweringer Volkszeitung, este permisă și asistența psihologică care să ajute un minor să-și exprime identitatea de gen pe care și-o alege singur sau care dorește o imagine mai masculină sau mai feminină.

În luna noiembrie, foste persoane LGBT care și-au abandonat vechile moravuri s-au reunit la Washington pentru a cere membrilor Congresului să nu susțină proiectele de legi „Equality Act” și „Therapeutic Fraud Prevention Act” care au scopul de a interzice orice ajutor pentru a scăpa de modul de viață LGBT.