Agricultura, ca în anii ‘60

Agricultura, ca în anii ‘60

Agricultura neperformantă face ca în ţara noastră să se producă la fel cum se producea în ţările europene în urmă cu peste 40 de ani.

Estimarea vine chiar din partea ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, care a afirmat azi că în România producţia în agricultură "a rămas la nivelul anului 1965 al ţărilor europene".

Sârbu crede însă că soluţia pentru ca agricultura să devină performantă este asocierea micilor producători şi să acceseze fonduri europene.

"Agricultura performantă din România are toată gama de utilaje. Agricultura de subzistenţă nu a ajuns să aibă utilaje performante şi nu va ajunge niciodată să aibă. Nu poţi să ai un tractor performant, de 120 sau de 140 de cai putere, şi să ari cu el jumătate de hectar. Cine îşi permite luxul ăsta? Oamenii vor ajunge la concluzia că trebuie să se asocieze, că trebuie ca asociaţiile profesionale, pe produse, să prindă şi la noi rădăcină, să devină o forţă, să poată să acceseze fonduri pe care noi le punem la dispoziţie", a afirmat ministrul Agriculturii.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI: Cine ne-a târât în recesiune "Sistemul de irigaţii, la muzeu"