Evenimentul Zilei > Actualitate > Aglomerație fără precedent la punctele de frontieră. Mii de persoane au intrat în țară
Aglomerație fără precedent la punctele de frontieră. Mii de persoane au intrat în țară

Aglomerație fără precedent la punctele de frontieră. Mii de persoane au intrat în țară

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 17.800 persoane, cetățeni români și străini şi peste 12.100 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.300 persoane cu 6.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 8.500 persoane cu 5.300 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.400 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 8.800 de persoane şi 6.400 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 5.900 de persoane cu 4.000 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.