Evenimentul Zilei > International > Agent CIA, teorie halucinantă despre explozia de la Beirut: Dispozitive militare în port
Agent CIA, teorie halucinantă despre explozia de la Beirut: Dispozitive militare în port

Agent CIA, teorie halucinantă despre explozia de la Beirut: Dispozitive militare în port

Se vehiculează din ce în ce mai mult despre un atac bine pus la punct la Beirut.

Ultima variantă teribilă lansată de către Robert Baer, fost agent CIA, spune că n-a fost vorba doar de un accident.

„Era cât se poate de clar un explozibil militar. Nu era fertilizant, aşa cum este nitratul de amoniu. Iar cele ce spun eu, este îndeajuns de sigur”.

În felul acesta Robert Baer, fost agent CIA, om cu mare experienţă în Orientul Mijlociu, s-a exprimat asupra îngrozitoarei explozii care a ras de pe faţa pământului zona portuară a Beirutului.

Versiunea oficială dată de premierul Hassan Diab este aceea că această catastrofă a fost cauzată de explozia a 2.750 de tone de amoniu, dar fostul agent CIA este convins că a fost vorba şi de dispozitive militare şi încărcături explozive: poate că a fost vorba şi de un depozit de armamente.

Ce declară agentul CIA pentru CNN

Pare un accident – a adăugat el pentru CNN – dar eu am lucrat în Liban ani de zile şi nimeni nu vrea să admită că aceştia ţineau explozibile militare în portul Beirut.

Chiar şi Donald Trump, în conferinţa de presă ţinută „la cald” la Casa Albă a adus în discuţie posibilitarea unui „teribil atac”, care seamănă cu „un atentat”. Preşedintele Satelor Unite, a citat ca sursă unii comducători militari americani:

„Ne gândim la varianta că este vorba despre un atac, o bombă de un anume tip”. Donald Trump n-a dorit însă să adauge şi alte amănunte, dar a ţinut să asigure că Washingtonul va ajuta fără discuţie Beirutul să se refacă după această incredibilă tragedie:

„Noi avem relaţii din cele mai bune cu poporul libanez şi-l vom ajuta cu siguranţă”. Între timp bilanţul catastrofei vorbeşte despre mai mult de 100 de morţi şi de peste 4.000 de răniţi. Şi aceste date din păcate sunt doar provizorii, notează Libero Quotidiano.