AFLĂ ADEVĂRUL! Putea NOE să urce toate animalele pământului pe ARCĂ?

AFLĂ ADEVĂRUL! Putea NOE să urce toate animalele pământului pe ARCĂ?

Cu totii am auzit de Arca lui Noe, insa cine s-a intrebat vreodata daca aceasta poveste biblica a fost realitate sau este doar un mit bine valorificat?

Dimensiunile ambarcatiunii, specificate si in Biblie, i-au facut pe sceptici sa se intrebe daca toate speciile de animale ar fi incaput, dar si daca aceasta ar fi plutit. Afla răspunsul specialiştilor!

Conform Vechiul Testament, cand Dumnezeu a luat hotararea de a distruge lumea pe care o construise, din motivul ca acesta era una rea, s-a hotarat sa ii crute viata lui Noe, al zecelea patriarh dupa Adam.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Desi a luat decizia ca totul sa dispara - “de la om până la dobitoc şi de la târâtoare până la păsările cerului, căci îmi pare rău că le-am făcut"- El l-a anuntat pe Noe sa isi pregateasca o arca, pe care va urca cate o pereche din fiecare specie de vietuitoare, ca dupa potopul ce va urma, acestea sa repopuleze lumea.

arca3

Familia patriarhului, impreuna cu fiii acestuia si cu sotiile lor, trebuia sa construiasca o nava dintr-un lemn de golf (material despre care in prezent nu se cunoaste niciun detaliu, dar care este insa comparat cu salcamul sau chiparosul) si pe care apoi sa o smoleasca.

Arca e teoretic cea mai lunga nava construita

Un grup de studenti englezi, de la Universitatea din Leicester, a pornit o cercetare pentru a descoperi daca intr-adevar arca ar fi putut sa gazduiasca toate speciile de animale.

Se pare ca ambarcatiunea trebuia sa masoare aproximativ trei sute de coti lungime, cincizeci de coti latime si treizeci de coti inaltime, echivalent cu 158.7m X 26.45 m X 15.87 m, dupa cotul regal egipean, care masura 52,9 centrimetri.

Si in cazul in care masurarea s-ar face dupa cotul obisnuit de 45,7 centrimetri, Arca lui Noe ar fi fost ce mai lunga nava construita vreodata.

Vezi raspunsul cercetatorilor pe www.animalzoo.ro Click AICI!