Evenimentul ZileiPoliticaCine l-a dat AFARĂ din PSD pe CODRIN ȘTEFĂNESCU. Cum a argumentat PRIMARUL SECTORULUI 1, Dan Tudorache

Cine l-a dat AFARĂ din PSD pe CODRIN ȘTEFĂNESCU. Cum a argumentat PRIMARUL SECTORULUI 1, Dan Tudorache

Cine l-a dat AFARĂ din PSD pe CODRIN ȘTEFĂNESCU. Cum a argumentat PRIMARUL SECTORULUI 1, Dan Tudorache
Pe vremea asta, în 2006, PSD era zguduit de războaie interne, după ce Adrian Năstase și Dan Ioan Popescu se autosuspendaseră. Troika Geoană-Mitrea-Rus dăduse undă verde pentru excluderea din partid a oponenților. PSD București îl dădea afară din partid pe Codrin Ștefănescu, un apropiat al celor doi autosuspendați.

Surse din partid, citate de Mediafax, spuneau că în spatele acelor excluderi se afla dorința nestavilită a lui Marian Vanghelie de a prelua șefia Organizației PSD București, susținut fiind de e Mircea Geoană. Codrin Ștefănescu, care fusese exclus în lipsă, recunoștea că totul se întâmpla cu voie de la  conducerea centrală.

Vicepreședintele PSD București, la acea dată, Codrin Ștefănescu, a fost exclus în baza unei decizii a organizației de sector din care făcea parte. Motivele oficiale erau prejudiciile de imagine aduse partidului, fiind susținător al lui Dan Ioan Popescu pe care îl rugase să renunțe la intenția de a se autosuspenda din fruntea Organizației București.

"Opinia publică ar trebui să știe ce se întampla acum în PSD și mai cu seamă în filiala de București. Ce este mai grav este faptul că totul se petrece cu știinta și cu girul conducerii PSD", declara Codrin Ștefănescu.

"Figuri de tristă amintire, oameni care nu au nici o calitate morală, fac acum legea în PSD București, lăudându-se că au girul conducerii centrale. Este vorba de amenințări directe, de grupuri de presiune înarmate cu leviere. Practici pe care le credeam deja istorice revin la modă în lupta pentru putere din interiorul partidului", acuza Codrin Ștefănescu.

Doru Giugula, președintele Comisiei de Integritate Morală și Arbitraj a organizației de București și Dan Tudorache, președinte executiv la filiala PSD Sector 1, au organizat o conferință de presă în care au explicat că excluderea lui Codrin Ștefănescu din partid era statutară și deschidea seria acțiunilor de reformare a organizației, care se referea și la eliminarea "parașutelor, parașutărilor și parasutaților" din PSD și "renunțarea la aroganță".

 

 


Accesează: