Editura Evenimentul si Capital

Un AFACERIST INFLUENT, trimis în judecată de DNA. CĂILE FERATE și SALINA, prinse într-un presupus joc al INTERESELOR

Autor: | | 0 Comentarii | 1250 Vizualizari

Călin Mitică, afaceristul care controlează SC Transferoviar Grup SA a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție din Cluj, pentru infracțiunile de dare de mită și spălare de bani. Dosarul DNA implică și alte nume cunoscute, acuzate de infracțiuni similare. Potrivit DNA, suma dată pentru mituirea unui director al Salinei Ocna Dej depășește 85.000 de lei.

În dosarul în care procurorii DNA Cluj îl acuză pe Mitică sunt trimiși în judecată George Mihuţ (fost director al Salinei Ocna Dej) acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani; Elena Lucia Tanasă (fost director vânzări la Societatea Naţională a Sării SA) - luare de mită; Kinga Mădărăşan (director general la SC Transferoviar Grup SA) - dare de mită; Adriian Ştefan (director de infrastructură la SC Transferoviar Grup SA) - complicitate la dare de mită şi spălare de bani, potrivit Antena 3.

Comunicatul DNA în care sunt prezentate faptele detaliază acțiunile pe care cei implicați le-ar fi întreprins în intervalul 7 iulie 2011 - 11 decembrie 2013. Astfel, Călin Mitică ar fi plătit, în nouă tranșe succesive, suma de 87.841 către Georgel Mihuț, pentru a-l convinge pe directorul Salinei Ocna Dej de la acea dată să obțină contracte pentru Transferoviar Grup. Astfel, Mihuț ar fi trebuit să obțină atribuirea unor contracte de lucrări și servicii, favorabile întreprinderii lui Mitică, de către Societatea Națională a Sării Salrom SA sau de la Salina Ocna Dej, care face parte din structura națională.

Mita s-ar fi realizat sub aparența unor facturi fictive decontate de către Transferoviar Grup. Actele ar fi fost emise de societatea comercială administrată de Adrian Ianchiş şi Cornel Eugen Miclea, trimiși și ei în judecată.

„În acest mecanism, un rol important l-a avut inculpatul Ştefan Adriian, care a pus în practică deciziile inculpatului Călin Mitică privind remiterea celor 87.841 lei, în sensul că a iniţiat organizarea efectivă a circuitului financiar, disimulat, (realizat prin decontarea unor facturi fictive emise de firma inculpaţilor Ianchiş Cosmin Adrian şi Miclea Cornel Eugen) şi a urmărit buna funcţionare a acestuia. În acelaşi context, în datele de 13 decembrie 2012 şi 7 noiembrie 2013, inculpata Mădărăşan Kinga, în calitate de director general la SC Transferoviar Grup SA Cluj-Napoca, a remis cu titlu de mită inculpatei Tanasă Elena Lucia, în calitate de director Vânzări, Logistică, Parteneriate în cadrul Societăţii Naţionale a Sării SA, bijuterii din aur în valoare totală de 10.000 lei, o parte dintre acestea fiind procurate de inculpatul Ştefan Adriian”, au mai transmis procurorii DNA.

Cazul urmează să fie judecat la Tribunalul Cluj.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro

Zăpada

38,00Lei

Viscolul

24,00Lei

Generation P

26,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI