Evenimentul Zilei > Justitie > Afaceri ilegale cu tutun. O rețea de contrabandiști a fost destructurată
Afaceri ilegale cu tutun. O rețea de contrabandiști a fost destructurată

Afaceri ilegale cu tutun. O rețea de contrabandiști a fost destructurată

Polițiștii din Județul Dâmbovița au reținut mai multe persoane care preparau artizanal și comercializau tutun prin intermediul unor site-uri de publicitate.

Poliţiştii dâmboviţeni au documentat activitatea infracţională a 10 persoane bănuite de producerea, deţinerea în afara unui antrepozit fiscal şi comercializarea fără drept de ţigarete şi tutun, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Şapte dintre cele 10 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de miercuri să fie prezentate în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 

„În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie 2017-martie 2019, bănuiţii ar fi achiziţionat frunze de tutun de la persoane de origine bulgară, pe care, ulterior, le-ar fi prelucrat în tutun pentru fumat, cu ajutorul unor instalaţii artizanale de tip moară. De asemenea, bănuiţii ar fi comercializat tutunul mărunţit către diverşi consumatori găsiţi prin intermediul unor site-uri de publicitate, iar livrarea se realiza prin intermediul firmelor de curierat", precizează IPJ Dâmboviţa,scrie Agerpres.

Prin activitatea infracţională, bănuiţii ar fi creat un prejudiciu estimate la 864.981 de lei.
Activităţile din dosarul penal au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Prahova. 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: