Evenimentul ZileiSportAdversara României în drumul către Euro este revelația fotbalului continental. S-au dus vremurile când ne distram cu insularii

Adversara României în drumul către Euro este revelația fotbalului continental. S-au dus vremurile când ne distram cu insularii

Adversara României în drumul către Euro este revelația fotbalului continental. S-au dus vremurile când ne distram cu insularii
Naționala României va avea o misiune foarte grea în fața unei naționale care a uimit Europa în ultimii ani

România va trebui să elimine Islanda, după o partidă ce se va disputa la Reykjavik, la data de 26 martie 2020, pentru a ajunge în finala de baraj a Campionatului European. În ultimul act, „tricolorii” ar juca în deplasare, cu Bulgaria sau Ungaria.

Islanda este o adversară pe care România a întâlnit-o doar de două ori. În 1996 și 1997, în preliminariile Campionatului Mondial din 1998. „Tricolorii” nu au avut probleme și s-au impus cu un scor identic, 4-0. În deplasare, elevii lui Anghel Iordănescu au punctat prin Bergsson (21 – autogol), Gheorghe Hagi (61), Gică Popescu (76) și Dan Petrescu (90). La București, marcatori au fost Gheorghe Hagi (9 și 82 – penalty), Dan Petrescu (41) și Costel Gâlcă (65).

Echipă fără pretenții, Islanda a înregistrat un progres fantastic în ultimii ani și a reușit să se califice la Euro 2016 după ce a câștigat o grupă din care au făcut parte Cehia, Turcia, Olanda, Kazahstan și Letoni. La turneul final, nordicii au ieșit din grupă, după 1-1 cu Portugalia, 1-1 cu Ungaria și 2-1 cu Austria. În „optimi” au eliminat Anglia, 2-1, dar în „sferturi” au pierdut cu Franța (2-5).

Forma fantastică a continuat și islandezii au ajuns și la Campionatul Mondial din 2018, după ce au ieșit dintr-o grupă preliminară cu Croația, Ucraina, Turcia, Finlanda și Kosovo. În Rusia, au remizat cu Argentina (1-1), au pierdut în fața Nigeriei (0-2) și au fost învinși de Croația (1-2).

În preliminariile pentru Euro 2020 au terminat pe locul al 3-lea, după Franța și Turcia, înaintea Albaniei, Andorrei și republicii Moldova.


Accesează: