În opinia lui Adrian Vasilescu, discuţia despre rezerva de aur este doar o încercare de a şicana Banca Naţională, informează NewsTeam.

„Acum sunt discuţii despre aur şi se spun multe minuni în spaţiul public. Chiar se spune că PSD-ul ar vrea să aducă aurul în ţară ca să-l vândă. Asta e o poveste. Chiar dacă ar gândi aşa nişte oameni din PSD că „hai să aducem aurul în ţară să-l vindem”, asta nu se poate întâmpla în România, pentru că România este bolnavă de mitul aurului şi partidul care ar îndrăzni să vândă un gram de aur ar ieşi din istorie. Aşa ceva nu există. Deci, nu asta e problema cu aducerea aurului în ţară. Este doar o încercare de a şicana Banca Naţională. Altceva nimic”, a declarat Adrian Vasilescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus la Senat o propunere legislativă conform căreia depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României (BNR) în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.

Același proiect de lege prevede ca BNR să urmărească menţinerea rezervelor de aur la un nivel adecvat tranzacţiilor externe ale României, iar în cazul în care ar exista pericolul diminuării rezervelor, să prezinte un raport Parlamentului şi Guvernului.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: