Evenimentul Zilei > Justitie > Adrian Sanda, ARESTAT PREVENTIV în dosarul falșilor revolutionari
Adrian Sanda, ARESTAT PREVENTIV în dosarul falșilor revolutionari

Adrian Sanda, ARESTAT PREVENTIV în dosarul falșilor revolutionari

Adrian Sanda, fostul secretar de stat pentru revolutionari, a fost reținut de procurori în dosarul indemnizațiilor ilegale pentru participanții la revoluția din 1989.

Adrian Sanda, fostul secretar de stat pentru revoluționari a fost reținut de către procurori pentur 30 de zile.

Anchetatorii au mai reţinut alte şase persoane, printre care şi pe Andreea Dragomir, cea care îşi folosea influenţa pe care o avea la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor.

Alte două persoane sunt cercetate sub control judiciar, în dosarul care vizează acordarea ilegală a peste 3.000 de titluri de revoluţionar. Prejudiciul calculat este de 13 milioane de lei. Adrian Sanda, principalul suspect în acest dosar, este acuzat că ar fi dat mii de certificate de revoluţionar, contracost.

În același dosar, au fost puși sub control judiciar Ciprian Albert Arnăuși, Ștefan Păduraru, Cristian Adam, George Avram și Ioan Blaga.

Astfel, Adrian Sanda, Denisa-Corina Tănase și Cristina-Valentina Cechi sunt acuzați de săvârșirea a câte patru infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și a unei infracțiuni de abuz în serviciu.

De asemenea, Mihail Valentin Gadină, Andreea Dragomir, Gheorghe Neagu sunt acuzați de trafic de influență. Ionel Iosef este cercetat de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată (sub forma instigării).

Totodată Ciprian Albert Arănuși este acuzat de trafic de influență, Ștefan Păduraru și Cristian Adam de cumpărare de influență, sub forma complicității în cazul lui Adam, iar George Avram și Ioan Blaga de săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și fals în înscrisuri sub semătură privată.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: