Avocata Oana Iovu, care este pe locul doi pe lista de candidaţi a PNL Vaslui pentru Camera Deputaţilor, a organizat miercuri, după aparţia articolului „Un candidat a pus umărul la îngroparea echipei de fotbal a Vasluiului”, o conferinţă de presă în care a spus despre Adrian Porumboiu că „hoţul strigă hoţii”.

„A apărut în Evenimentul Zilei un articol denigrator, atât la adresa mea, cât si cu conotaţii cu privire la candidatura mea la aceste alegeri. Articolul este semnat de numitul Andrei Vişan. Vreau să spun locuitorilor judeţului Vaslui că aceste afirmaţii, făcute în articol, cum că aş fi contribuit la îngroparea echipei FC Vaslui, afirmaţii preluate de autor ca fiind ale numitului Adrian Porumboiu, sunt total nereale. (…) Dacă una din afirmaţiile făcute de acest domn, stimat, de altfel, era adevărată, mă mai aflam aici, în faţa dumneavoastrã? Dimpotrivă”, a spus candidatul liberal.


FOTO Adrian Porumboiu„Avocații mei erau dl. Nazat și dl. Suhan”

În replică, Adrian Porumboiu ne-a declarat: „Minciunile și obraznicia numitei Iovu Oana depășesc orice limită. Pe scurt, vreau să demontez minciunile pe care le-a spus în conferința de presă de ieri, 23 noiembrie, ținută la sediul partidului din care face parte. Ea spune că «după cinci ani de avocatură l-am apărat la ICCJ pe Porumboiu Adrian». Minte, pentru că avocații mei erau dl. Nazat și dl. Suhan. Numita Iovu Oana mergea împreună cu Damian – la acea vreme director la o firmă de pază și după aceea președinte de club – la București. Drumurile făcute cu Damian la București au «cimentat» o legătură malefică în anii ce urmau. Concret, eu îi plăteam cu sume uriașe pentru prestații mărunte, iar ei «pregăteau» loviturile ce urmau să vină. Tot ea mai spune că a scăpat clubul de 30 milioane euro, datorii la ANAF. Mai spune că a înaintat la Judecătoria Vaslui contestația împotriva măsurii sechestrului asigurator, dar finanțatorii nu au platit taxa de timbru. Și atunci, cum a câștigat, dacă nu s-a judecat? Adevărul este unul singur, că nu a avut nici cel mai mic merit, ștergerea datoriei s-a facut printr-o lege specială. Atât și nimic mai mult. Contribuția numitei Oana Iovu a fost zero”.

„A împărțit cărțile” pentru Ciprian Damian

„Ce nu spune este faptul că, în martie 2014, am participat la o ședință cu jucătorii și tot staff-ul, mai puțin «excelența sa» Ciprian Damian – cu toate că nu mai aveam nicio implicare la club – unde, din dorința de a scăpa clubul de probleme și a putea obține licența, le-am explicat că din suma de 2.500.000 euro pe care clubul trebuia să o primească din drepturi TV, să încheie convenții cu fiecare jucător în parte, să primeasca banii direct de la LPF. Când a auzit varianta propusă de mine, a sărit ca arsă, spunând: «Nu ne putem atinge de banii aceia că se supără Damian Ciprian». Am rămas uluit, nu s-au încheiat acele convenții și uluiala a fost și mai mare când Iovu și Damian au trimis o adresă la FRF, spunând că FC Vaslui să nu primească licență pentru ca Damian are de încasat 1.415.915 euro. Este uluitor ce au făcut! Clubul putea să-și ia licența, dar nu au vrut să trimită originalele documentelor solicitate de Comisia de Licențiere. Bineînțeles că, din prada de peste 1.400.000 de euro «marea» avocata avea partea ei”.

A luat bani pentru zero servicii

„În decembrie 2013, a trimis din partea lui Damian Ciprian un draft de contract, care prevedea, printre altele, că trebuie să-i plătesc lui Damian suma de 150.000 euro, ca el să iasă din club, plus daune morale de 1000 euro/zi întârziere și 500.000 euro în caz de neexecutare. Totodată, a prezentat și un proiect de convenție, cu precizarea că trebuie să fie semnat de toți directorii grupului Racova, și care să-l exonereze pe Damian de modul cum a condus clubul. Era un șantaj ordinar, o nebunie să spui vreunui director să semneze așa ceva. Astăzi, Damian susține că, vezi Doamne, ,«avocata mea», Oana Iovu, a propus din partea mea asemenea aberație.

Încă o dovadă a calităților de avocat ale numitei de mai sus, se referă la faptul că, pe 03.01.2014, a încheiat cu Mopan S.A. un contract de asistență juridică, prin care se obligă să acorde servicii de consultanță juridică și, după caz, reprezentarea clientului în schimbul unui onorariu convenit de părți. S.C. Mopan S.A. a achitat 15.000 lei în avans, urmând ca diferența de 30.000 lei să fie achitată în momentul realizării contractului sau, cel puțin, în momentul realizării parțiale a obligațiilor asumate de avocat prin contract. Ulterior, societatea a fost somată, prin executor judecătoresc, să achite suma de 33.000 lei, din care 30.000 lei reprezentând onorariul avocatului și 3.000 lei reprezentând cheltuieli de executare, deși aceasta nu a prestat absolut niciun serviciu juridic”.

Conflicte clare de interese

„La somația emisă de executorul judecătoresc, era atașat contractul de asistență juridică falsificat, altul decât cel semnat de reprezentantul societății. Prin mijloace frauduloase, prin falsificarea unui înscris sub semnatură privată «contract de asistență juridică», avocata a indus în eroare un organ de executare prin prezentarea ca adevarat a înscrisului falsificat. Avocata a încheiat în același timp contracte de asistență juridică atât cu Mopan S.A., cu Sporting și cu numitul Ciprian Damian, deși există un conflict cu caracter notoriu între cele trei entități. Numita Iovu Oana a încălcat prevederile Codului Deontologic al Avocaților referitoare la conflictul de interese. Pentru aceste fapte a fost înaintată o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Dosarul a fost preluat de DNA Iași, care efectuează cercetări. În legatura cu afirmația că a fost razboinică cu hidra roșie (n.a. – PSD-ul din județ), de remarcat ar fi contractele de asistență juridică simulate, încheiate cu primarii din județul Vaslui, care, întâmplător sau nu, au înroșit județul”, ne-a mai spus Adrian Porumboiu.