Evenimentul Zilei > Politica > Administrația Prezidențială plătește factura de curent electric pentru o vilă din Sibiu
Administrația Prezidențială plătește factura de curent electric pentru o vilă din Sibiu

Administrația Prezidențială plătește factura de curent electric pentru o vilă din Sibiu

Administrația Prezidențială cumpără energie electrică de un milion de euro pentru Palatul Cotroceni și pentru o vilă din Sibiu, situată pe strada Spartacus, în apropiere de prima casă cumpărată de șeful statului, locuință poziționată pe strada Bâlea

Potrivit unui anunț publicat în SEAP, Administrația Prezidențială încheie un contract acord cadru de furnizare a energiei electrice. Surprinzător, punctele de consum unde va fi furnizată energia electrică sunt Șoseaua Cotro ceni nr. 1, Sector 6, București și str Spartacus nr. 9, județul Sibiu.


FOTO;Vila pentru care se cumpără curent electricContract pe patru ani

Contractul ce va fi semnat de Administrația Prezidențială are o valabilitate de patru ani, ceea ce înseamnă că vila, situată pe strada Spartacus nr. 9, în apropiere de prima casă a președintelui României, va beneficia de energie electrică plătită de la buget și după ce Iohannis nu va mai deține funcția de șef de stat.

Licitația acord cadru implică încheierea unor contracte subsecvente pe o perioadă de 48 de luni. Adică înțelegerea se va reînnoi în fiecare an, în funcție de consum. Valoarea din contractul cadru este estimativă.

Valoarea estimată totală a contractului pentru energie electrică este de 3,845 milioane lei, respectiv 851.744 euro, fără TVA. „Contractele subsecvente se vor atribui semestrial sau anual. Valoarea celui mai mic contract subsecvent este de 797.275,05 lei. Valoarea celui mai mare contract subsecvent este de 891.264,66 lei. Autoritatea contractantă va încheia un acord-cadru pe o perioadă de 48 luni calendaristice, în urma aplicării procedurii de licitație deschisă, cu un singur operator economic, atribuind ulterior contracte subsecvente de furnizare energie electrică”, conform anunțului de licitație. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 decembrie, iar data limită de evaluare este 30 ianuarie 2017.Răspunsul Cotroceniului se lasă așteptat

Am transmis o solicitare Administrației Prezidențiale prin care am întrebat de ce cumpără Administrația Prezidențială energie electrică pentru adresa din strada Spartacus nr 9, Sibiu și de ce licitația acord cadru pentru furnizare electrică este încheiată pentru o perioadă de 48 de luni? Până în momentul publicării articolului, Administrația Prezidențială nu a furnizat niciun răspuns.

Este posibil ca vila situată în apropiere de reședința președintelui Klaus Iohannis să fie folosită de angajații Serviciului de Protecție și Pază, care asigură protecția șefului statului.

Este posibil să fie vorba de un dispozitiv de pază

Vila „secretă” pentru care Administrația Prezindețială plătește curentul electric timp de patru ani este poziționată într-o zonă bună a Sibiului. Vecinii spun că vila aflată pe strada Spartacus nr. 9 a fost vândută de circa 30 de zile și a costat cel puțin 200.000 de euro. „Nu locuiește nimeni acum, doar ce a fost vândută casa, noul proprietar este o persoană de vârstă medie, aproxiamtiv 50 de ani, acesta a preluat casa după care a plecat”. Casa dispune și de teren, spun vecinii. În spatele vilei aflată pe strada Spartacus, la nici 20 de metri se află ghereta angajaților de la SPP care asigură protecția reședinței familiei prezidențiale. Ghereta este despărțită de un gard, nu există altă construcție între vilă și gheretă. La poarta vilei din str. Spartacus există două contoare de gaz, sunt grilaje metalice la geamurile de la parter. Când șeful statului își petrece sfârșitul de săptămână la Sibiu, cinci mașini asigură paza reședinței prezidențiale de pe starda Bâlea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: