Evenimentul Zilei > Social > Adio factură la electricitate. Slăbești și produci curent
Adio factură la electricitate. Slăbești și produci curent

Adio factură la electricitate. Slăbești și produci curent

Un inginer indian a conceput o nouă bicicletă staționară care, atunci când este folosită, produce suficientă energie electrică pentru a alimenta o locuință de mici dimensiuni. Proiectul, a fost intitulat Free Electric și este relativ simplu.

Inginerul indian Manoj Bhargava a gândit bicicleta care produce curent electric pentru a rezolva o problemă care afectează mai mult de jumătate din populația planetei.

Principiul de funcționare este foarte simplu, bicicleta transformă efortul fizic în curent, în baza unui mecanism foarte bine optimizat. În vreme ce utilizatorul pedalează, din motive de greutate corporală sau pentru distracție, învârte o roată care generează energie și încarcă o baterie. În opinia celui inginerului, o oră de pedalat la viteză decentă este suficientă pentru a alimenta o casă de dimensiuni mici cu electricitatea necesară pentru 24 de ore.

Soluția promovată de Bhargava rezolvă, astfel, o problemă majoră, fiind foarte utilă mai ales în zonele sărace ale lumii. El speră ca în timp, bicicleta sa să ajungă la 1,3 miliarde de persoane care s-o folosească atât în scop de divertisment cât și pentru a produce energie electrică. Manoj Bhargava este un afacerist și un filantrop miliardar indian care locuiește în SUA și care a fondat compania Innovations Ventures LLC care produce o băutură energizantă ale cărei efecte se fac simțite vreme de 5 ore.