Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut declarații pe această temă.

„E mai mult ca sigur un aranjament făcut cu mult înainte ca domnului Lazări să i se repartizeze acest dosar. Dacă nu mă înșel el a stat pe acolo prin birouri, a trebuit ca dumneavoastră să vă interesați, a venit și a spus ca e in REM, după nu s-a făcut nicio comunicare publică. Totuși, într-un asemenea caz comunici public (…) Se comunică, se spune stadiul, se spune cine a mai venit. E un dosar care nu e de ici de colo”, a declarat Ion Cristoiu.

„Dacă ați observat, din start acest dosar a intrat în secretomania de tip securistic de care beneficiază numai anumite persoane pentru că celelalte persoane din republică sunt afișate, expuse, convocate”, a mai declarat Cristoiu la Antena 3.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro, până când instanţele le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare, precum şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului.

 

Te-ar putea interesa și: