Evenimentul Zilei > Actualitate > Adevărul despre măsurile luate în România. La ce va conduce izolarea?!
Adevărul despre măsurile luate în România. La ce va conduce izolarea?!

Adevărul despre măsurile luate în România. La ce va conduce izolarea?!

Valeriu Gheorghiță, medic infecționist de la Spitalul Militar, a vorbit despre continuitatea măsurilor luate de autoritățile române și punctul în care acestea vor conduce în cele din urmă.

Doctorul Valeriu Gheorghiță consideră că măsurile luate în România, anume de izolare și distanțare socială, vor fi cele care în curând vor face o mare diferență în evoluția pandemiei de Coronavirus, scrie Digi24.

„Pentru ca măsurile luate prin ordonanțele militare să devină eficiente și să conducă mai departe la controlul acestor noi cazuri și la diminuarea lor, experții recomandă ca relaxarea să se facă pe anumite paliere și intermitent, adică începi să relaxezi un anumit domeniu – anumite zone de activitate economică – și supraveghezi, o perioadă, ce se întâmplă din punct de vedere epidemiologic”, a explicat medicul infecționist de la Spitalul Militar, Valeriu Gheorghiță.

În continuare acesta a explicat că este greșit să diminuăm acum masurile luate. De asemenea, acesta a mai semnalat o problemă existentă în România: criza economică care ne așteaptă.

„Mă îngrijorează că ne gândim deja la relaxarea măsurilor de distanțare socială din România, ar fi cea mai mare greșeală pe care am putea s-o facem.

Suntem cu toții conștienți că este și va fi un impact economic important, însă în momentul de față, cred că trebuie să facem niște alegeri foarte clare, este clar că nu putem să ieșim „învingători” pe ambele componente, și cea medicală, și cea economică” , a declarat dr. Valeriu Gheorghiță,  la Digi24.