Adam Sandler ia caimacul filmelor proaste

Adam Sandler ia caimacul filmelor proaste

Actorul s-a ales cu 11 nominalizări la premiile care răsplătesc cele mai slabe lungmetraje de ficţiune, "învingându-l" astfel pe Eddie Murphy.

Pentru Adam Sandler meseria de actor e prea puţin. Aşa că s-a făcut şi producător, şi scenarist. Şi a intrat în atenţia celor care votează pentru premiile Razzie – acelea care răs­­plătesc cele mai slabe scenarii, filme, "performanţe actoriceşti" etc – în această triplă ipostază. Iar, pentru munca lui în diverse domenii ale industriei cinematografice, a fost recompensat cu 11 nominalizări la Razzies. Adică a reuşit să dubleze numărul- record de nominalizări la aceste premii deţinut de Eddie Murphy pentru lungmetrajul "Norbit" (2007). Premii şi pentru Sandler bărbatul, şi pentru Sandler femeia

Cele 11 nominalizări se datorează celor trei filme de care s-a ocupat Adam Sandler în 2011: "Bucky Larson: Born to Be a Star" (producător şi scenarist), "Jack şi Jill" (actor în dublu rol – masculin şi feminin- , producător şi scenarist) şi "Nevastă de împrumut" (actor şi producător).

Printre nominalizările la Razzie acumulate de Sandler se numără cele pentru Cel mai prost actor (pentru "Jack şi Jill" şi "Nevastă de împrumut") şi cea pentru Cea mai proastă actriţă ("Jack şi Jill", căci acolo interpretează un tip familist şi sora lui geamănă). Totodată, pe actor nu l-au ocolit nominalizările la categoria Cel mai prost cuplu de pe marele ecran. La această secţiune, a candidat în compania lui Jennifer Aniston sau Brooklyn Decker ("Nevastă de împrumut") şi în cea a lui Katie Holmes şi Al Pacino ("Jack şi Jill").

Ne puteți urmări și pe Google News

În calitate de producător, Sandler a fost "recompensat" pentru Cel mai prost film şi Cel mai prost prequel, remake, rip-off sau continuare şi pentru "Jack şi Jill", şi pentru "Bucky Larson". Cu ambele filme candidează şi la categoria Cel mai prost scenarist. Mai are o nominalizare – pentru Cel mai prost ansamblu (tot "Jack şi Jill"). Influenţa karmei

"Este aproape karmic ca un actor, scenarist şi producător să fi realizat atâta materie primă pentru Razzies într-un singur an. A supărat pe cineva foarte puternic, aş zice", îi face cu ochiul divinităţii fondatorul premiilor Razzie, John Wilson.

În cursa pentru trofee, principalul favorit este lungmetrajul "Jack şi Jill" (12 nominalizări), urmat de "Transformers: Dark of the Moon" (nouă nominalizări) şi de "Saga A­­murg: Zori de Zi - Partea I" (opt nominalizări). Toate cele trei filme, alături de "Bucky Larson: Born to Be a Star" şi de "De Anul Nou", concurează pentru titlul de Cel mai prost lungmetraj din 2011.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/phlX5CE72d8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/qHKTXrUnN58" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SCHIMBARE DE DATĂ

Premiile Razzie versus Oscar De obicei, votanţii pentru Razzies îşi anunţau nominalizările chiar cu o zi înaintea anunţului Academiei americane de film, care făcea publice numele candidaţilor la Oscar. De data aceasta, însă, Wilson şi ceilalţi aproximativ 600 de votanţi şi-au anunţat "favoriţii" chiar înaintea decernării statuetelor aurite şi au modificat data în care vor acorda premiile, hotărându-se asupra zilei de 1 aprilie.

De altminteri, pe lista candidaţilor la Razzies se regăsesc deţinători de Oscar, precum Nicolas Cage (premiat de Academia americană de film pentru "Părăsind Las Vegas-ul") şi Al Pacino (câştigător al Oscarului cu "Parfum de femeie"), nominalizat la Razzies pentru rolul secundar din "Jack şi Jill".