Evenimentul Zilei > International > Acuzații GRAVE la adresa ȘEFULUI poliției GERMANE
Acuzații GRAVE la adresa ȘEFULUI poliției GERMANE

Acuzații GRAVE la adresa ȘEFULUI poliției GERMANE

Șeful poliției federale germane este vizat de o anchetă deschisă de justiția germană. Dieter Romann este acuzat de sechestrare de peroane, pentru că s-a deplasat personal în Irak pentru a-l căuta pe un suspect de crimă.

Dieter Romann, șeful poliţiei germane s-a deplasat în luna iunie în Kurdistanul irakian pentru a aduce în ţară un tânăr irakian care a depus o solicitare de azil respinsă în Germania. Ali Bashar este suspectat că a violat-o şi a ucis-o prin ştrangulare pe Susanna Feldman, în vârstă de 14 ani, la Wiesbaden, la sfârşitul lunii mai.

Bashar, care trăia împreună cu familia într-un adăpost pentru migranţi din Wiesbaden, a fugit în Irak imediat după comiterea crimei.

Tânărul a fost arestat de către autorităţile din Kurdistanul irakian şi l-au predat lui Dieter Romann la bordul unui avion al Lufthansa pe aeroportul din Erbil, în Irak. Se pare însă că procedura de extrădare nu a fost cea prevăzută de lege.

Ali Bashar a recunoscut crima şi este suspectat şi de un viol asupra unei fetiţei de 11 ani. El se află de atunci în detenţie preventivă la Frankfurt, scrie republicaonline.ro.