Rezoluția a fost avizată și semnată de inspectorii judiciari Gina Margirescu și Mihaela Hitruc, avizată de directoarea Adriana Pampu și confirmată pentru inspectorul șef adjunct al Inspecției Judiciare de procurorul Gheorghe Stan, scrie Luju.ro. 

Acțiunea vizează, concret, comportamentul Laurei Codruța Kovesi în 30 martie 2017, care a avut loc la sediul DNA – Structura Centrală unde au participat Laura Kovesi, Marius Iacob, Călin Nisor și 21 de procurori de la Secția a II-a. Postul România TV a prezentat în iunie 2017 o înregistrare  în care șefa DNA se comportă dictatorial, ordonând anumite dosare, printre care „decaparea premierului”, un dosar cu „un ministru”. 

Totodată, un alt aspect luat în vedere este Inspecția Judiciară a fost mailul intern din 20 iunie 2017, difuzat tuturor procurorilor din Secția a II-a, când Kovesi i-a calificat drept infractori, lași și bârfitori, pe cei care au dat înregistrarea la presă. Incredibil, dar adevărat, în acțiunea disciplinară se reține că mailul din 20 iunie 2017 a) a fost distrus/șters din serverele DNA, iar aproape toți procurorii audiați au pretins la rândul lor că au șters mailul, mai scrie sursa citată.

Prezentăm în continuare fragmente relevante din dispozitivul acțiunii disicplinare, urmând că în ediția viitoare să prezentăm pe larg acțiunea:

Dispozitivul acțiunii disciplinare cu încadrarea și descrierea succintă a abaterilor disciplinare:

(…)

“DISPUNEM

Admiterea în parte a sesizărilor din oficiu, a ministrului Jurstitiei și a petentilor Marin Nicolae, Moraru Iorga Mihaela și Țuluș Doru Florin, prin exercitarea acțiunii disciplinare față de:

a) – procuror șef direcție Laura Codruța Kovesi din cadrul DNA, pentru săvârșirea următoarelor abateri disciplinare prevăzute:

– de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004, constând în aceea că în cadrul ședinței de lucru a procurorilor din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din dată de 30.03.2017, la sediul DNA, în mod intenționat, în exercitarea atribuțiilor de procuror șef al DNA a avut manifestări de natură a aduce atingere onoarei și probitatii profesionale a magistraților procurori din cadrul acestei secții, precum și prestigiului justiției, împrejurări identificate în înregistrările audio apărute în spațiul media la dată de 18.06.2017

Citește mai multe pe Luju.ro. 

 

Te-ar putea interesa și: