Acuzații de furt la vârful PSD!  Fosta eminență cenușie a partidului, Darius Vâlcov, a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanțe fără să precizeze vreo sursă, este decizia Comisiei de Etică şi Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice (ASE), anunță realitatea.net/ .

Comisia a primit o sesizare după ce publicația PressOne. a prezentat, în exclusivitate, detalii legate de lucrarea de doctorat plagiată de Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului  Viorica Dăncilă  care a fost unul din colaboratorii apropiați ai lui Liviu Dragnea.

„49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, aşa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la dată susţinerii publice a tezei de doctorat”, se precizează în raportul Comisiei de Etică a ASE. PressOne scrie că anunțul privitor la decizia de plagiat a fost făcut public pe site-ul ASE abia la sfârșitul săptămânii trecute, deși verdictul fusese dat încă din data de 26 iulie 2019.

Darius Vâlcov nu a venit în fața membrilor comisiei de Etică pentru a-și spune punctul de vedere vizavi de acuzațiile aduse, deși a fost invitat .

.