Alexe îl critică pe Teodorovici pentru faptul că nu aduce finanţări pentru proiectele de modernizare a infrastructurii din judeţul Iaşi şi celelalte judeţe ale Moldovei.

„Am văzut cu toţii propunerea de rectificare bugetară propusă de vedeta Guvernului, cluberul Teodorovici, care nu mai ştie de unde să strângă bani pentru a acoperi uriaşele datorii contractate în ultimii trei ani! Şi a găsit să taie fix de unde era mai mare nevoie şi unde România ţipă din toţi rărunchii: transporturi şi fonduri europene. Este o palmă zdravănă dată ieşenilor care aşteaptă de ani buni investiţii concrete în infrastructura rutieră, căci un judeţ în continuă dezvoltare, care aleargă spre borna de un milion de locuitori, nu poate rămâne încremenit în timp din punct de vedere al infrastructurii rutiere: fără şosele de centură, fără drumuri moderne şi sigure care să ne conecteze cu judeţele vecine şi cu celelalte regiuni”, a declarat deputatul liberal, în timpul unei conferinţe de presă.

Preşedintele filialei ieşene a PNL susţine că o serie de mari investiţii precum Autostrada A8 sau şoseaua de centură a Iaşului nu vor fi făcute, deoarece guvernarea PSD a tăiat finanţările în infrastructură.

„Nu avem Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, deşi Guvernul este obligat prin lege să demareze procedurile, avem fonduri europene nerambursabile pe care iată că nu am fost capabili să le accesăm. Combinagii din PSD se încăpăţănează să o ciopârţească prin parteneriat public-privat. Sunt licitaţii amânate, sunt contestaţii. Realist vorbind, finalul anului ne va găsi fix în aceeaşi situaţie ca acum 10 ani. Nu avem şosea de centură în Municipiul Iaşi (…) Este tot mai evident că suntem bătaia de joc a cuiva de la Bucureşti, care ne aruncă periodic momeli doar să ne închidă câteva luni gura”, a adăugat deputatul PNL.

În același timp, Alexe este nemulțumit de faptul că nu există variante ocolitoare nici pentru oraşele Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Paşcani şi Hârlău.

„Aceste comunităţi resimt din plin efectele traficului de tranzit. Pe de altă parte, nici drumuri moderne nu există între municipiile reşedinţă de judeţ din Moldova, motiv pentru care mii de autovehicule se îngrămădesc efectiv pe străduţe cu o bandă. Asta nu face decât să ducă la creşterea exponenţială a poluării şi a accidentelor rutiere în aceste localităţi de tranzit. Au început sărbătorile diasporei cam peste tot prin ţară. Sunt organizate festivaluri, fel de fel de evenimente de bun venit şi în semn de apreciere faţă de toţi cei care nu au uitat de unde au plecat şi se întorc cu drag acasă. Dar oare nu le crapă obrazul guvernanţilor când milioane de români se întorc în ţară pe aceleaşi drumuri găurite şi peticite pe care au luat calea pribegiei acum 15- 20 de ani. Niciunde în Europa nu se mai construiesc drumuri cu o bandă”, a mai menționat liderul PNL Iaşi.