Actorul Șerban Ionescu, diagnosticat cu boala căpușelor: „Sper măcar să pot merge”

Actorul Șerban Ionescu, diagnosticat cu boala căpușelor: „Sper măcar să pot merge”

Internat de ceva vreme din cauza bolii Lyme, Șerban Ionescu a dat un interviu presei, care va fi difuzat, mâine, la PRO TV.

Starea actorului s-a înrăutățit treptat, Șerban Ionescu fiind internat de ceva vreme. Din cauza bolii Lyme, cunoscută și ca „boala cu o mie de fețe”, el nu-și poate mișca mâinile. „Sper măcar să pot merge, să pot bea singur un pahar cu apă”, a spus actorul, care are dificultăți și în a vorbi. El este îngrijit de soția lui, Magda Catone. Interviul cu Șerban Ionescu va fi difuzat mâine, în emsiunea „Happy Hour”. Lyme, sau boala cu 1.000 de feţe, este trasmisă de căpuşă și este una infecţioasă articulară, neurologică şi cardiacă.

Prima dată se manifestă printr-o leziune la nivelul pielii, leziune care apare la trei zile de la înţepătura insectei. Arată ca o roşeaţă concentrică în jurului punctului înţepat. Este însoţită de febră, dureri articulare şi musculare.

A doua fază se manifestă prin afecţiuni neurologice, dureri cardiace şi articulare. Poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

A treia etapă a bolii survine la câţiva ani de la înţepătură. Se manifestă prin dermatită cronică, reumatism şi atingeri cerebrale. Se face antibioterapie care previne manifestările neurologice.