Actorii lui Dan Puric au făcut o piesă despre închisorile comuniste

Actorii lui Dan Puric au făcut o piesă despre închisorile comuniste

Piesa de teatru "Testament" a avut premiera pe scena Teatrului de pe Lipscani. Cei 22 de actori tineri au umplut scena şi au intrat în pielea unui deţinut, a unui apostol şi chiar a unor torţionari.

Timp de peste o oră, ei au făcut radiografia tradiţiilor româneşti, a tratamentelor aplicate deţinuţilor politici în perioada regimului comunist şi a familiilor lor. Piesa a fost completată de un fundal de vioară sau muzică din folclor şi de porumbei de lumină şi texte cu mesaje religioase proiectate pe ecran.

"Credeam că o să iasă un spectacol patriotic. M-a uimit prin esenţa curată", a spus Dan Puric înainte de piesă. Deşi aceasta s-a anunţat a fi "sub tutela spirituală a artistului Dan Puric", el a declarat pentru EVZ că i-a îndrumat pe tineri cu un simplu curs.

"Ei au participat la nişte cursuri de-ale mele de pantomimă. Adică eu i-am învăţat să zboare, dar ei zboară independent. Le-am spus doar atât: trebuie să citească cărţi de o anumită factură". Întrebat de un eventual succes al spectacolului, actorul a precizat că "milioane de tineri stau cocoşaţi pe laptop şi sunt, săracii de ei, furajaţi cu alte dimensiuni".

Ne puteți urmări și pe Google News

Piesa a fost regizată de Fineta Georgescu, pe care Puric a descris-o ca fiind "capul răutăţilor". "E, poate, cea mai puternică femeie regizor pe care am văzut-o eu până acum, cu o forţă teribilă şi cu geniul distribuţiei".

Vedeta ne-a mai mărturisit că, deşi nu lucrează la nimic momentan, îşi doreşte să scrie o carte pe care să i-o dedice tatălui său.