Evenimentul Zilei > Actualitate > ACȚIUNE-ȘOC a Poliției Transporturi. Descinderi în 900 de trenuri și aproape 600 de gări și halte
ACȚIUNE-ȘOC a Poliției Transporturi. Descinderi în 900 de trenuri și aproape 600 de gări și halte

ACȚIUNE-ȘOC a Poliției Transporturi. Descinderi în 900 de trenuri și aproape 600 de gări și halte

În doar două zile, aproape 900 de poliţişti de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Română, au organizat o acţiune naţională în staţiile C.F. şi în trenurile de călători care circulă pe magistralele feroviare, precum şi în staţiile feroviare adiacente acestora. În cele 900 de trenuri patrulate și după verificarea a aproape 600 de stații CFR și triaje, oamenii legii au constatat zeci de infracțiuni, au dat peste 300 de amenzi și au prins aproape 1.000 de călători frauduloși.

Acțiunea a avut loc în perioada 21– 22 octombrie a.c..În cele două zile,  864 de poliţişti de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Română, au organizat o acţiune naţională în staţiile C.F. şi în trenurile de călători care circulă pe magistralele feroviare, precum şi în staţiile feroviare adiacente acestora.

Poliţiştii au urmărit prevenirea evenimentelor care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a faptelor prin care se lezează avutul public şi privat, dar şi viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, trasmite Poliția Română.

Astfel, au fost patrulate 900 de trenuri de călători şi 590 de staţii şi triaje, au fost verificate 188 de sisteme de pază şi 97 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 36 de infracţiuni, dintre care 10 de natură judiciară, 22 de natură economică şi patru de altă natură.

De asemenea, au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, dintre care 164 la  Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 15 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 9 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 68 la H.G. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi 50 la alte normative. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 58.995 de lei.                                                                                                             

Totodată, au fost depistate 4 persoane urmărite în temeiul legii, 35 de persoane care apelau la mila publică, 14 vânzători ambulanţi şi 11 minori lipsiţi de supraveghere.

În urma controalelor desfăşurate în trenuri, au fost depistaţi 927 de călători frauduloşi, cărora personalul CFR le-au aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 9.083 de lei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: