Evenimentul Zilei > Actualitate > Acțiune de amploare împotriva taximetriștilor pirat în zona aeroporturilor din țară
Acțiune de amploare împotriva taximetriștilor pirat în zona aeroporturilor din țară

Acțiune de amploare împotriva taximetriștilor pirat în zona aeroporturilor din țară

Sancțiuni uriașe au fost aplicate de polițiștii de la Transporturi în urma unei acțiuni de amploare organizată în zona a opt aeroporturi din țară pentru verificarea legalității activității de taximetrie.

Acțiunea de verificare a autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi s-a desfășurat, ieri, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi. Activitatea a vizat depistarea taximetriștilor pirat, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii de la Transporturi au verificat 530 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 220 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 70.000 de lei. “Dintre sancţiunile aplicate, 178 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 34 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 6 pentru alte abateri”, potrivit IGPR.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 21 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere. În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român, jandarmi și specialiști din cadrul Metrologiei Legale. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.