Ai auzit vorbindu-se despre piscinele supraterane, dar nu știi exact ce sunt acestea? Ai analizat ofertele de piscine de vânzare și le-ai descoperit pe cele supraterane, dar nu știi cum să o alegi pe cea potrivită pentru tine?

În oricare dintre aceste situații te-ai afla, te vom ajuta să înțelegi ce este o piscină supraterană, care sunt beneficiile utilizării acesteia și care sunt principalele criterii de care trebuie să ții cont la achiziționarea unui produs din această categorie.
 

Ce este o piscină supraterană?

Piscina supraterană a devenit o alegere populară în ultimii ani, datorită avantajelor pe care le oferă. Aceasta este prefabricată, motiv pentru care nu vei avea nevoie de un proiect complex pentru instalarea acesteia.  

O astfel de piscină este accesibilă, se instalează ușor și poate fi îndepărtată oricând. În plus, aceasta este ideală pentru curțile și grădinile de dimensiuni medii. Atunci când optezi pentru aceasta, trebuie să o amplasezi pe o suprafață plană, pentru a o monta corespunzător.

Ce beneficii oferă utilizarea unei piscine supraterane?

O piscină supraterană este mai ieftină decât una subterană și este ușor de instalat, nefiind nevoie de ajutor specializat pentru amplasarea acesteia în curte. În plus, aceasta poate fi mutată sau o poți depozita într-un loc ferit, în perioada sezonului rece.

Criterii importante de selecție

Există câteva criterii importante de care ar trebui să ții cont pentru alegerea unei piscine supraterane. Varietatea de piscine de vânzare este mare, motiv pentru care trebuie să te asiguri că știi cum să alegi cea mai bună piscină supraterană pentru locuința ta.

Tipologie

Printre cele mai importante caracteristici de care trebuie să ții cont în acest caz se numără forma și dimensiunea piscinelor disponibile. Astfel, trebuie să iei în considerare spațiul de care dispui pentru amplasarea piscinei și activitățile pe care le plănuiești să le desfășori în aceasta.

 

 • De exemplu, dacă ai curtea îngustă, poți opta pentru o piscină ovală.

 • Dacă ai nevoie de piscină pentru relaxare și spațiul este suficient de mare, poți alege o piscină circulară.

 • Pentru înot, este recomandat să alegi o piscină supraterană dreptunghiulară, întrucât aceasta oferă un spațiu generos.

 

Modelele de piscine disponibile diferă considerabil, în ceea ce privește dimensiunile acestora. Acestea se referă atât la capacitatea maximă a piscinei, cât și la categoria de vârstă în cadrul căreia aceste produse se încadrează.

 

 • Dacă te afli în căutarea unei piscine pentru adulți, poți opta pentru un model cu o adâncime de 120-130 cm, în timp ce piscina pentru copii este recomandat să aibă o adâncime de 50-60 cm.
   

 • Dimensiunile referitoare la diametru, lungime sau lățime sunt și ele diferite de la un model la altul. De exemplu, o mini-piscină de aproximativ 200 cm poate fi utilizată de 4-6 persoane simultan, dar pentru înot, sporturi și petreceri în aer liber, este recomandat să alegi una care măsoară câțiva metri (12 x 5 m).

Materialele utilizate

Piscinele supraterane sunt, în general, fabricate din oțel, aluminiu, rășini sau diverse combinații.

 

 • O piscină din oțel are o durată de viață sporită, de peste 20 de ani, dar și o stabilitate ridicată, datorită masei generoase. Dezavantajul acesteia este reprezentat de faptul că poate rugini, atunci când nu este îngrijită corespunzător.

 • Piscina din aluminiu este mai ușoară, dar are un preț mai ridicat. Dezavantajul acestei piscine constă în faptul că aceasta se oxidează în timp. Unele persoane recomandă ca piscina să aibă structură din oțel sau aluminiu, în timp ce învelișul acesteia este bine să fie realizat din rășini, PVC sau poliester.
   

 • La comandă, pot fi realizate și piscine supraterane din lemn, cu un cost mai ridicat decât cele confecționate din alte materiale. În magazinele specializate în comercializarea acestor produse, vei găsi și piscine supraterane cu pereți metalici, cu aspect de piatră sau de lemn.

Instalarea și întreținerea piscinei
 

 • Este recomandat să nu cumperi o piscină supraterană, până în momentul în care te asiguri că ai o suprafață plană la dispoziție, pe care poți amplasa piscina. În caz contrar, piscina nu va putea fi montată corespunzător și vor apărea diverse probleme.

 

 • În ceea ce privește întreținerea piscinei, trebuie să știi faptul că este esențial ca apa să fie înlocuită periodic, utilizând diverse produse anticalcar. De asemenea, este necesar să elimini diversele obiecte și insecte din interiorul piscinei și să faci o filtrare timp de 8-10 ore, pentru a evita riscul îmbolnăvirii.

Accesorii utile și funcții speciale

Este important să ții cont de accesoriile și funcțiile diverselor modele de piscine de vânzare, pentru a te asigura că iei decizia corectă.

 

 • Asigură-te că acestea includ sisteme eficiente de filtrare, întrucât acestea sunt esențiale pentru menținerea apei curate.

 • În plus, și încălzitoarele joacă un rol important, întrucât îți permit să faci baie în piscină chiar și atunci când temperaturile de afară nu sunt cele mai mari din sezon.

 • Nu uita de copertină, pentru a ține mizeria și insectele la distanță.

 

În ceea ce privește funcțiile speciale, te vei bucura cu siguranță de o piscină cu hidromasaj, pentru relaxare completă.

 

 • Poți opta pentru un model cu salinizator, care echilibrează pH-ul apei și facilitează igienizarea. Luminile ajută la crearea unei ambianțe deosebite.

 

Acum că ai descoperit principalele criterii pe care trebuie să le consideri pentru achiziționarea piscinei supraterane potrivite, tot ce rămâne de făcut este să alegi modelul care se potrivește locuinței tale.