Aceştia au prezentat primele concluzii ale anchetei. Procurorii au studiat în amănunt imaginile pe care le-au avut.

O parte au provenit de la camera video pe care celebrul pilot de Formula 1 o purta în momentul accidentului, o alta de la un amator, care a surprins din întâmplare momentul în care Schumacher s-a lovit la cap.
Ce a spus procurul Patrick Quincy:
Pe 29 decembrie Schumacher cobora pe pistă până la o intersecţie între alte două piste, a lovit nişte jaloane şi a ieşit în afara pistei amenajate. El face o manevră specifică schiorilor, a mers între 3-5 metri depărtare de pista amenajată, a lovit cu schiurile o piatră, şi-a pierdut echilibrul şi s-a lovit la cap de o piatră aflată la 8 metri depărtare de pista amenajată. A fost găsit la 9 metri depărtare de pistă.

Ancheta este într-un stadiu avansat, am făcut foarte multe audieri ale martorilor, ale medicilor, ale celor care au închiriat echipamentul de schi, reconstituiri şi expertize. Am examinat imaginile înregistrate de camera montată pe casca lui Schumacher.

– Filmul înregistrat de pe casca domnului Schumacher oferă imagini foarte clare despre accident.

– Este dificil să evaluăm viteza pe care o avea Michael Schumacher în momentul accidentului.

– Schiurile lui Michael Schumacher erau în stare perfectă de funcţionare. Ele nu au stat la baza producerii accidentului. În schimb au constatat o deteriorare a unuia dintre schiuri, cauzată, cel mai probabil, de o piatră, ce a determinat pierderea echilibrului şi, apoi, accindetarea lui Schumacher.

– Anchetatorii au anunţat că pârtia de la Meribel era semnalizată corespunzător.

Te-ar putea interesa și: