Evenimentul Zilei > Actualitate > Accidentări în lanț, pentru tenismenele „tricolore”
Accidentări în lanț, pentru tenismenele „tricolore”

Accidentări în lanț, pentru tenismenele „tricolore”

Tenisul românesc a intrat, oficial, în alertă, după ce patru dintre cele mai bune jucătoare au fost învăluite de accidentări. Sorana Cîrstea (locul 66 WTA ), Monica Niculescu (43 WTA) și Patricia Țig (101 WTA) au fost nevoite să se retragă din turneele la care și-au anunțat prezența în această săptămână.

 Măcinată de probleme medicale și aflată într-o perioadă de refacere, este și cea mai bună tenismenă a țării, Simona Halep (locul 4 mondial).

Astfel, nicio jucătoare „tricoloră” nu va evolua în circuitul WTA în această săptămână. Cîrstea a abandonat chiar înaintea întrecerii de la Kuala Lumpur (Malaezia), care a început ieri. Același „exemplu” a fost urmat și de Niculescu și Țig, deși erau înscrise în competiția de la Acapulco (Mexic).

Probleme serioase și timpurii

Sorana se luptă cu niște dureri mai vechi pe care le acuză la încheietura mâinii stângi și nu va mai juca până la Indian Wells (8-19 martie). „Încheietura mă supără de ceva timp, așa că am hotărât să mă odihnesc puțin”, a scris „Sore” pe o rețea de socializare.

De partea cealaltă, Monica nu poate trece peste durerile la mușchii abdominali, situație cu care se luptă încă de la turneul de la Hobart, de la începutul anului, acolo unde a fost și finalistă (3-6, 1-6 cu Elise Mertens), în timp ce Patricia a spus la rându- i „pas” prezenței în Mexic, deoarece nu s-a simțit aptă fizic pentru întrecerea de la Acapulco.