Evenimentul Zilei > Actualitate > ACCIDENT TRAGIC la Galaţi. Un poliţist A MURIT iar altul est RĂNIT GRAV. O maşină i-a LOVIT ÎN PLIN
ACCIDENT TRAGIC la Galaţi. Un poliţist A MURIT iar altul est RĂNIT GRAV. O maşină i-a LOVIT ÎN PLIN

ACCIDENT TRAGIC la Galaţi. Un poliţist A MURIT iar altul est RĂNIT GRAV. O maşină i-a LOVIT ÎN PLIN

Un poliţist a murit iar altul se flă în stare gravă după ce autospeciala în care se aflau a fost lovită frontal de un alt autoturism care a intrat pe contrasesns. Tragedia a avut loc pe DN 26, în judeţul Galaţi. Cei doi agenţi din cadrul IPJ Galați se aflau în misiune de patrulare. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, l-a avansat, post-mortem pe agentul șef principal de poliție Ionel Baben, cel care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului.

 

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Ionel Baben iar colegul său Dorin Chiper a fost grav rănit a avut loc, în noaptea de 21 spre 22 noimbrie, pe raza localității Tulucești. Agenţii se aflau în autospeciala de serviciu, în misiune de patrulare. La un moment dat, un autoturism care venea din sens opus, pe DN 26, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin maşina de poliţie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a transmis că, după accident,  cei doi polițiști au fost transportați pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgență Sfântul Apostol Andrei, din municipiul Galați. Unul dintre ei a suferit leziuni grave, iar celălalt, în pofida eforturilor depuse de medici, și-a pierdut viaţa. “Poliția Română este alături de familiile celor doi polițiști și le va acorda tot sprijinul necesar pentru depășirea acestor momente extrem de dificile”, se precizează în comunicatul IPJ Galaţi.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a comunicat că agentul șef principal de poliție Ionel Baben, cel care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului, a fost trecut astăzi în corpul ofițerilor, fiind avansat post-mortem de către ministrul Petre Tobă.

„Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, transmite condoleanțe familiei și colegilor polițistului Baben Ionel, în vârstă de 46 de ani, din cadrul IPJ Galați, decedat în misiune în noaptea de 21/22 noiembrie a.c. și este alături de agentul șef adjunct Chiper Dorin, în vârstă de 36 de ani, rănit grav în aceeași misiune și aflat acum internat în spitalul Județean Galați. În aceste momente grele, colegii din cadrul Poliției Române vor acorda tot sprijinul necesar familiei polițistului decedat în misiune, aceasta urmând să beneficieze de toate drepturile care se cuvin, conform legii”, se arată în comunicatul MAI, transmis EVZ.

 

 

.