Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident pe centura Sibiului. Un autotren a rupt parapetele autostrăzii. Cauza: denivelările din asfalt
Accident pe centura Sibiului. Un autotren a rupt parapetele autostrăzii. Cauza: denivelările din asfalt

Accident pe centura Sibiului. Un autotren a rupt parapetele autostrăzii. Cauza: denivelările din asfalt

La o zi după accidentul mortal produs pe centura Capitalei din cauza denivelărilor din șosea, un alt eveniment asemănător a avut loc pe centura Sibiului, construită cu profil de autostradă.

Șoferul unui TIR a pierdut controlul volanului pe centura ocolitoare a Sibiului, parte a autostrăzii A1 și a intrat în despărțitoarele de sens, pe care le-a dărâmat. Cabina TIR-ului a ajuns apoi pe contrasens, iar în urma impactului, șoferul a fost proiectat pe asfalt.

Înainte de a fi transportat la spital, șoferul a reușit să le explice polițiștilor ce s-a întâmplat: a încercat să evite niște denivelări din asfalt și a făcut o manevră bruscă, după care a pierdut controlul volanului. Șoferul circula pe banda unu când a tras brusc de volan, a intrat pe banda a doua și, apoi, în parapetele care desparte sensurile de mers. Din fericire, din sensul opus nu venea nicio mașină, astfel încât singurul rănit în urma acestui accident este șoferul român al TIR-ului. Acesta conducea un autotren înmatriculat în Turcia, cu remorca înmatriculată în Franța.

În urma accidentului, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a curăța combustibilul care s-a revărsat pe asfaltul autostrăzii.

Acesta este al doilea accident produs în ultimele 24 de ore din cauza denivelărilor din asfalt. În cursul zilei de ieri, un TIR a intrat pe contrasens pe centura Bucureștiului, izbind violent o dubiță care venea din contrasens. Șoferul acesteia a murit în urma impactului.

Autostrada A1 – centura ocolitoare a Sibiului a fost inaugurată în 2010. Anul trecut a avut loc recepția finală a lucrărilor, înaintea cărora toate deficiențele din asfalt ar fi trebuit remediate. Unele reparații, executate de subcontractori ale companiei Max Boegl (cea care a finalizat lucrările centurii), nu au rezistat, însă, mai mult de câteva luni.