Evenimentul Zilei > International > Accident grav pe calea ferată. Sunt cel puțin 35 de răniți. Imagini șocante!
Accident grav pe calea ferată. Sunt cel puțin 35 de răniți. Imagini șocante!

Accident grav pe calea ferată. Sunt cel puțin 35 de răniți. Imagini șocante!

Accident grav între un tren și un camion. Cel puțin 35 de persoane au fost rănite în urma impactului. Coliziunea a avut loc la o trecere la nivel de cale ferată.

Situație de criză în urma unei ciocniri între un tren şi un camion, la o trecere la nivel de cale ferată din Yokohama, suburbie a  capitalei japoniei, Tokyo. În urma impactului, cel puţin 35 de oameni au fost răniţi, dintre care una grav, a anunţat, joi, compania feroviară vizată, potrivit AFP.

 

„În total, 35 de persoane au fost rănite (…) dintre care una în stare gravă”, a declarat un responsabil al celulei de gestionare a crizei din Yokohama, Ryo Nagakura. Persoana rănită grav se află „în stop cardiorespirator”, a precizat el, utilizând termenul folosit în Japonia înainte ca un deces să fie constatat de un medic.

https://youtu.be/1q-us5z3UZU

Mass-media din Japonia a transmis că o persoană părea prinsă sub tren şi că ar putea fi vorba de conductorul de tren.

 

Potrivit postului public NHK, acesta din urmă ar fi grav rănit, dar celelalte persoane sunt rănite uşor.

 

Coliziunea a avut loc pe o linie care leagă Tokyo de această suburbie, între staţiile Kanadawa-Shinmachi şi Nakakido, din aglomeraţia urbană Yokohama, informează Agerpres.

 

Pompieri şi poliţişti se aflau la faţa locului, acţionând lângă epava locomotivei, potrivit unor imagini filmate dintr-un elicopter al postului public NHK.

 

Locomotiva trenului a fost distrusă, cu parbrizul spart, fiind răsturnată pe şine. Cabluri electrice au fost agăţate şi mai mulţi stâlpi electrici au rămas înclinaţi. Imaginile mai arătau fum negru ce părea că provine de la camion şi un mare număr de lămâi împrăştiate pe jos.

 

Imagini filmate cu un smartphone la scurt timp după accident şi difuzate de NHK arată pasageri coborând în grabă din tren, potrivit Agerpres.

 

Există încă în Japonia foarte multe treceri la nivel de cale ferată, dintre care unele în oraş, unde circulaţia foarte frecventă a trenurilor lasă puţin timp vehiculelor şi pietonilor pentru a le traversa.