Accident grav în România. Autocar plin cu pasageri, implicat. A fost activat Planul Roșu

Accident grav în România. Autocar plin cu pasageri, implicat. A fost activat Planul Roșu Smurd a intervenit la Iasi Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un accident grav a avut loc în această dimineață, pe raza județului Sibiu. Un autocar plin cu pasageri și un autocamion s-ar fi ciocnit. În urma impactului, autocarul în care se aflau 57 de persoane a ieșit de pe șosea. Conform primelor informații legate de caz, pasagerii au reușit se salveze, însă șoferul a rămas încarcerat, fiind inconștient.

Accident grav în județul Sibiu

Accidentul a avut loc la intrare în localitatea Porumbacu de Jos dinspre Avrig, iar circulația în zonă a fost afectată. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție. Astfel, la fața locului au ajuns șase ambulanțe, mai multe echipaje de pompieri. De asemenea, elicopterul SMURD a fost mobilizat în acest caz.

Conform ISU Sibiu, autocarul plin a ieșit de pe carosabil. Cei 56 de pasageri au fost evacuați, însă șoferul a rămas încarcerat.

Traficul a fost blocat

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul în zonă este afectat. Pentru această intervenție, au fost mobilizate mai multe echipaje de la ISU Sibiu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Pompieri, accident

Pompieri. Sursa foto: Arhiva EVZ

„Din primele informații nu se cunoaște numărul total de victime. La fața locului sunt mobilizate următoarele forțe: trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic; o autospecială de descarcerare; o autospecială de transport personal și victime multiple; o autospecială de stingere și  6 ambulanțe SAJ dintre care una cu medic”, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Accident grav la intrare în localitatea Porumbacu. Șoferul a fost găsit inconștient

Cei 56 de pasageri au fost evacuați de pompieri, însă șoferul de 33 de ani a fost găsit inconștient. Totodată, acesta a rămas încarcerat între fiarele contorsionate.

„Șoferul autocarului a rămas încarcerat, s-a acționat pentru extragerea lui. Acesta este inconștient și a fost preluat de medicii prezenți la fața locului. Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate nu mai sunt alte persoane încarcerate”, au anunțat pompierii sibieni.

Șoferul autocamionul nu a necesitat transportul la spital, primind îngrijiri medicale la fața locului.