Evenimentul Zilei > Social > Accident rutier grav cu 5 victime în Bistrița. Două persoane încarcerate
Accident rutier grav cu 5 victime în Bistrița. Două persoane încarcerate

Accident rutier grav cu 5 victime în Bistrița. Două persoane încarcerate

Un regretabil accident rutier a avut loc în dimineața zilei de marți în localitatea bistrițeană Teaca. În impact au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului și ulterior la spital.

Accident rutier în localitatea bistrițeană Teaca

Mobilizare de forțe salvatoare la Teaca. Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier. Au fost implicate cinci victime, din care două încarcerate. Primele informații susțin că ar fi vorba de două autoturisme implicate.

La fața locului au fost trimise un echipaj B2 de la SAJ, modulul SMURD de la Punctul de Lucru Lechința, cu un echipaj EPA și unul TIM. Echipajele de interventie au găsit la locul accidentului 5 persoane, dintre care două (pasageri în același autoturism) erau încarcerate, conștiente și cooperante.

Pasageri extrași și predați echipajului SAJ Bistrița-Năsăud

”Pasagerul din dreapta față, în vârstă de aproximativ 56 de ani a fost extras de paramedici și predat echipajului de la SAJ Bistrita – Năsăud.

Unul dintre conducătorii auto, în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost extras de echipajul de descarcerare și predat echipajului de terapie intensivă mobila SMURD.

Victimele au fost stabilizate și transportate la spital. Ele prezentau traumatisme toracice, însă erau stabile hemodinamic și respirator”, a declarat ISU Bistrița.

Pasagerii celuilalt autoturism implicat în accident nu au prezentat și nici nu au acuzat răniri, fiind doar în stare de șoc în urma evenimentului rutier. Au fost evaluați de personalul medical și au refuzat transportul la spital.

Cercetările în acest caz continuă

Cercetările în acest caz continuă pentru a se stabili cu exactitate condițiile care au condus la regretabilul impact. Autoritățile abilitate vor transmite cel mai probabil în cursul zilei de azi primele concluzii pertinente ale anchetei deschise. Evenimentele rutiere în această perioadă a anului au de regulă câteva cauze principale. Putem enumera: graba și neatenția la volan, neadaptarea vitezei la condițiile de carosabil și meteorologice și lipsa echipamentelor adecvate sezonului de iarnă la autoturisme.

România se găsește bine poziționată în topul evenimentelor rutiere la nivel european. Principala cauză invocată este infrastructura deficitară, în condițiile în care se fac eforturi importante în acest sens.