Liderul PSD va încerca, luna viitoare, să impună schimbarea unor miniştri. Pe „lista neagră” din PSD se află, în top, titularii de la Justiţie şi Finanţe, Tudorel Toader şi Viorel Ştefan.

Dragnea, nervos

Încăpăţânarea unor miniştri de a-şi asuma o serie de întârzieri din punerea în aplicare a programului de guvernare şi bâlbele acestora pe teme sociale sensibile l-au scos din sărite pe liderul PSD, au relatat EVZ surse din partid. Dragnea este dispus să sacrifice oricâte nume din PSD în numele respectării promisiunilor din campanie, spun sursele citate.

„Este posibil să nu fie niciun fel de remaniere, dar, dacă vom analiza că în anumite zone este nevoie de un impuls, este nevoie de un alt ritm decât cel care a fost până acum, eu cel puţin nu o să am niciun fel de ezitare”, a declarat, vinerea trecută, Liviu Dragnea.

Grindeanu ţine piept PSD

De cealaltă parte, Grindeanu recunoaşte că au existat greşeli la guvernare, dar apreciază că prea multe schimbări în ministere vor provoca mai multe probleme Guvernului pentru că echipa lui se va afla într-o permanentă stare de acomodare cu funcţia, au explicat EVZ surse guvernamentale.

„Dacă îmi permiteţi o comparaţie cu fotbalul, nu ştiu dacă cineva face schimbări în minutul 15, când conduci cu 3 – 0”, a declarat Grindeanu recent, în încercarea de a-şi apăra colegii.

O discuţie în format restrâns Liviu Dragnea-Sorin Grindeanu- Călin Popescu Tăriceanu, pe tema remanierilor, este aşteptată la începutul acestei săptămâni.